ETH koers stijgt na Dencun-upgrade ondanks inflatie toename – hoeveel kan Ethereum waard worden?

600 totale weergaven
Ethereum koers daalt flink: vertrouwen van whales blijft groot
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

 

Het Ethereum ecosysteem heeft een grote verandering overgaan met de implementatie van de Dencun upgrade. De Ethereum koers is na deze upgrade in eerste instantie gaan stijgen, maar heeft in de afgelopen 24 uur toch een daling gezien. Velen vragen zich af, hoeveel kan Ethereum waard worden?

De Dencun upgrade omvat EIP-4844 en heeft een grote impact op de Layer 2 solutions van het netwerk door de kosten met 10x te verlagen. De fees op het Ethereum netwerk zijn hiermee lager dan ooit tevoren.

We zagen dan ook meteen een toename in de transacties op het netwerk. Doordat de kosten lager zijn, verbrandt Ethereum ook minder kosten waardoor ETH meer uitgeeft dan het verbrandt. Dit betekent dat waar Ethereum dus eerder deflatoire was, is het nu inflatoir.

Met een lagere beschikbare supply, zien we normaal gesproken een stijging in de koers en daarom is een deflatoire positie eigenlijk beter.

Desondanks zagen we dus in eerste instantie een stijging. Velen waren daarom positief over de Ethereum koers aangezien ook de exchange reserves van Ethereum daalden en dit laat zien dat er interesse is in de crypto. Vlak na de implementatie van Dencun zagen we dan ook dat de transactie volume flink steeg.

Analyse Ethereum koers verwachting

In eerste instantie leek Ethereum dus veerkracht te tonen met de inflatoire positie van de crypto, maar in de afgelopen 24 uur is de Ethereum koers gedaald is met 2,22%.

Op het moment van schrijven zien we dat de Ethereum koers op $ 2426,49 handelt en op dit moment is de trading volume 42,58% hoger is dan gister. Het directe weerstandsniveau zit op $ 2452,76. De koers schommelt nu al een tijdje om dit cruciale punt. Mocht het hierboven stijgen, dan zit het volgende weerstandsniveau op $ 2486,20. Mocht de koers inderdaad deze richting opgaan ondanks de inflatie toename, dan kan Ethereum mogelijk $ 2500 waard gaan worden.

Ethereum koers, TradingView
Ethereum koers, bron TradingView

Het volgende ondersteuningsniveau zit op $ 2408,83 en dat biedt de support om niet verder te dalen, als dit echter toch gebeurd, dan kan de Ethereum koers verder gaan dalen, richting de $ 2382,95.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Lagere transactiekosten en hoge staking rewards bij Ethereum alternatieven

De Dencun upgrade heeft dus zorgen gewekt bij investeerders vanwege de inflatie van Ethereum, maar de daling had ook scherper kunnen zijn. In plaats daarvan lijkt de koers enige veerkracht te tonen.

Het is wel belangrijk om de koers verder goed in de gaten te houden de komende tijd. Mocht je echter graag nu al actie nemen, dan is het wellicht beter om naar crypto’s te kijken die bijvoorbeeld nog niet gelist zijn op de exchanges en nu nog goedkoop zijn.

Pepe Unchained – Met eigen Layer 2 blockchain op Ethereum

Terwijl Ethereum de Dencun geïmplementeerd heeft voor lage transactiekosten, heeft Pepe Unchained ($PEPU) zelf allang een blockchain ontwikkeld die goedkoper, efficiënter en sneller is dan Ethereum. Deze veelbelovende presale crypto heeft al $ 18 miljoen opgehaald!

Pepe Unchained heeft dus een eigen ecosysteem gebouwd en biedt daarmee onder andere een eigen meme coin launchpad, gedecentraliseerde exchange en block explorer. Developers kunnen zich binnenkort zelfs aanmelden voor “Pepe Frens With Benefits” waarmee ze $PEPU tokens kunnen verdienen om zelf op het Pepe Unchained L2 ecosysteem te bouwen.

Dit project is niet voor niks de meest succesvolle presale van het jaar 2024 en als je nog niet ben ingestapt, dan is het nog niet te laat. Op dit moment koop je een $PEPU token voor $ 0,00994 en heb je dus al 10.000 tokens voor $ 99,40.

Crypto All-Stars – Hoge staking rewards voor al je meme coins

Een ander project dat ook een geheel ecosysteem biedt, is Crypto All-Stars ($STARS). Zij hebben namelijk een ruimte gecreëerd om je meme coins te huisvesten, genaamd de MemeVault. Hiermee kun je staking rewards verdienen met de meme coins die je al in bezit hebt, zoals bijvoorbeeld Dogecoin, Floki Inu, TurboToken, Based Brett, Pepecoin en Shiba Inu.

Met de native $STARS token zelf kun je tot wel drie keer zoveel staking rewards verdienen, dus hoe meer hoe beter. Dit is daarom ook een interessante coin voor investeerders die zoeken naar een crypto voor de lange termijn. Staking beloningen staan op dit moment op maar liefst 710%, hoe langer je wacht, des te lager de APY zal zijn. Dus wacht niet te lang om in deze staking coin te investeren.

crypto all-stars tweet

Op dit moment heeft Crypto All-Stars al $ 2 miljoen opgehaald tijdens de presale en jij kan je steentje bijdragen om de volgende mijlpaal van $ 2,5 miljoen te behalen. Op dit moment koop je een $STARS token voor $ 0,0014887, maar je hebt nog maar 2 dagen voordat deze prijs weer hoger zal worden.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

 

Lees meer over:

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...