Tether viert 10 jaar: $120B Market Cap en 350M gebruikers

528 totale weergaven

 

Nu Tether zijn 10e verjaardag viert, heeft de baanbrekende stablecoin indrukwekkende mijlpalen bereikt, waaronder een market cap van $120 miljard en 350 miljoen gebruikers wereldwijd.

Tether’s decennium van innovatie

Tether (USDT)  is uitgegroeid tot een financiële krachtpatser die stabiliteit biedt in de volatiele wereld van cryptocurrencies. In de afgelopen tien jaar is Tether uitgegroeid tot een essentieel activum voor zowel particulieren als instellingen, door liquiditeit te bieden en transacties mogelijk te maken via verschillende blockchainnetwerken, waaronder Ethereum en Tron.

350 Miljoen Gebruikers: Een mijlpaal in adoptie

Het aantal gebruikers van Tether is het afgelopen jaar aanzienlijk gestegen, met 24% tot 350 miljoen gebruikers wereldwijd. Deze groei wordt grotendeels toegeschreven aan het nut van de stablecoin in regio’s met onderontwikkelde financiële systemen, waar het dient als alternatief voor traditioneel bankieren. Met multi-chain ondersteuning en lage transactiekosten blijft USDT financiële inclusie stimuleren, vooral in opkomende markten.

Financiële stabiliteit ondersteund door Amerikaanse Treasuries

De sleutel tot Tether’s dominantie is de financiële steun.Vanaf het tweede kwartaal van 2024 heeft Tether meer dan 97 miljard dollar in Amerikaanse treasury bills, waardoor het wereldwijd een van de grootste kopers van Amerikaanse treasury bills is.

Deze steun zorgt niet alleen voor liquiditeit, maar versterkt ook de wereldwijde invloed van de Amerikaanse dollar. Door aanzienlijke reserves aan te houden, heeft Tether zijn reputatie als betrouwbare en veilige stablecoin verstevigd.

Bestrijding van financiële criminaliteit

Naast het marktsucces heeft Tether ook stappen gezet in de strijd tegen financiële criminaliteit.Het bedrijf heeft meer dan 1.850 wallets bevroren die in verband worden gebracht met illegale activiteiten en heeft samengewerkt met wetshandhavingsinstanties om $ 1,86 miljard aan gestolen digitale activa terug te krijgen.

Deze toewijding aan transparantie en veiligheid versterkt de positie van Tether als leider in de cryptoruimte.

Wat is de volgende stap voor Tether?

Terwijl Tether vooruitkijkt naar het volgende decennium, is het bedrijf klaar om zijn aanbod verder uit te breiden. Naast USDT is Tether van plan om nieuwe sectoren te verkennen, zoals AI en duurzame energie, met een focus op het behouden van zijn leiderschap in stablecoin-technologie.

Met zijn sterke financiële steun en groeiende gebruikersbasis is Tether klaar om een hoeksteen van het digitale financiële ecosysteem te blijven.

Lees meer over:
stablecointetherusdt

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....