BlackRock: Groei cryptocurrency overtreft internet en mobiele telefoons

752 totale weergaven
|

 

De adoptie van cryptocurrency groeit nu sneller dan het internet en mobiele telefoons, volgens Jay Jacobs van BlackRock. Nu de jongere generatie blockchain omarmt, verandert deze nieuwe golf van digitale activa de wereldwijde financiële wereld.

BlackRock benadrukt snelle adoptie van crypto’s

De adoptie van cryptocurrency heeft de groei van eerdere belangrijke technologieën, waaronder internet en mobiele telefoons, overtroffen, volgens Jay Jacobs, Amerikaans hoofd van Thematische en Actieve ETF’s bij BlackRock.

Tijdens de Digital Assets Conference Brazil 2024 benadrukte Jacobs hoe blockchain en digitale activa snel terrein hebben gewonnen te midden van verschuivende digitale gewoonten en afnemend vertrouwen in traditionele instellingen.

Snelle groei van blockchain

Tijdens zijn toespraak benadrukte Jacobs de opmerkelijke versnelling van het gebruik van blockchain en cryptocurrency. Nu de wereldeconomie steeds meer onderling verbonden raakt en mensen digitale producten consumeren zoals streamingdiensten, videogames en online content, zijn digitale valuta zoals Bitcoin en Ethereum essentieel geworden voor deze transacties.

De gegevens van BlackRock laten zien dat de adoptie van blockchain en cryptocurrencies de vroege adoptiecijfers van het internet overtreft, wat suggereert dat digitale activa sneller groeien dan eerdere transformatieve technologieën.

Wantrouwen in instellingen

Een andere belangrijke factor achter de snelle opkomst van digitale activa is het groeiende wantrouwen in traditionele instellingen. Volgens Jacobs is de scepsis ten opzichte van overheden, centrale banken en financiële systemen ongekend groot, waardoor velen op zoek gaan naar gedecentraliseerde alternatieven.

Een recent onderzoek van Gallup onthulde dat 68% van de Amerikanen geen vertrouwen heeft in hun nationale overheid. Naarmate het wantrouwen in de stabiliteit van nationale valuta en financiële systemen groeit, wenden meer mensen zich tot gedecentraliseerde digitale activa.

Millennials en Gen Z leiden Crypto-adoptie

Millennials en Gen Z, die zijn opgegroeid in het digitale tijdperk, lopen voorop bij de adoptie van cryptocurrencies. Deze generaties die digitaal zijn opgegroeid zijn aanzienlijk meer geneigd om crypto-activa te bezitten en te verhandelen dan hun voorgangers, en deze trend zal zich naar verwachting voortzetten naarmate ze meer financiële invloed krijgen.

Eenvoudige toegang

De wijdverspreide beschikbaarheid van digitale wallets, decentralized finance (DeFi) platforms en de volwassenwording van de blockchain-infrastructuur hebben het makkelijker gemaakt voor mensen om cryptocurrencies te adopteren.

Verbeteringen in de regelgeving op verschillende markten hebben ook de zorgen verminderd, vooral voor institutionele beleggers, waardoor meer mensen zich kunnen mengen in het crypto-ecosysteem.

Samenvatting

Het gebruik van cryptocurrency’s versnelt in een tempo dat eerdere technologieën zoals internet en mobiele telefoons overschaduwt. Deze trend wordt aangewakkerd door de opkomst van digitaal ingestelde generaties, in combinatie met een groeiend wantrouwen in traditionele instellingen.

Hoewel de wereld van blockchain en digitale valuta’s zich nog in een vroeg stadium bevindt, wordt de basis gelegd voor een nieuw tijdperk van financiële inclusie en transparantie, waarbij het gebruik door instellingen en particulieren nog verder zal toenemen.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....