Memecoins klaar om te overtreffen? Waarom analisten zeggen dat de supercyclus eraan kom

868 totale weergaven
|

 

Crypto-analist Murad Mahmudov suggereert dat memecoins zoals Dogecoin en Shiba Inu de leiders kunnen zijn van de volgende crypto bull run en noemt het een “memecoin supercycle”.

Memecoins klaar om een ‘supercyclus’ te leiden

Crypto-analist Murad Mahmudov heeft onlangs de conversaties in de cryptowereld aangewakkerd door een “memecoin supercycle” te voorspellen, waarin tokens als Dogecoin, Shiba Inu en Pepe leidend zouden kunnen worden in de volgende stijging van de cryptomarkt.

Volgens Mahmudov kunnen memecoins veranderen van humoristische en speculatieve activa in meer gevestigde tokens, gedreven door de gepassioneerde gemeenschappen die ze hebben opgebouwd.

De kracht van memes in crypto

In een recente podcast legde Mahmudov uit dat mememunten verder zijn geëvolueerd dan hun oorspronkelijke concept als grapmunten. In plaats daarvan zijn ze serieuze mededingers op de markt geworden.

Mahmudov stelde dat de cryptoruimte minder draait om technologische innovatie en meer om speculatie en het opbouwen van een gemeenschap. Hij benadrukte dat de meest succesvolle tokens niet altijd worden ondersteund door complexe technologie, maar door levendige, loyale gemeenschappen.

Cults boven producten

Mahmudov beschreef de gemeenschappen van memecoins als “culten” en stelde dat ze gedijen op het collectieve geloof en de passie van hun gebruikers. Volgens hem hoeven memecoins geen traditioneel nut te bieden om succesvol te zijn.

In plaats daarvan wordt hun waarde ontleend aan hun vermogen om mensen te verenigen onder een gedeelde identiteit of filosofie. Hij noemde voorbeelden als Dogecoin en Shiba Inu, die succes hadden ondanks het feit dat er geen geavanceerde producten aan verbonden waren.

Memecoins presteren beter dan traditionele crypto?

Gegevens ondersteunen Mahmudovs bewering. Van alle munten die dit jaar genoteerd stonden op grote beurzen zoals Binance, waren memecoins de best presterende, terwijl veel traditionele crypto’s het moeilijk hadden.

De opkomst van tokens zoals Dogwifhat (WIF) en Popcat (POPCAT), die beide profiteren van een sterk sociaal sentiment, geeft aan dat memecoins een unieke positie hebben om voorop te lopen in tijden van marktonzekerheid.

Zal de supercyclus aanhouden?

Hoewel memecoins de laatste tijd uitzonderlijk goed hebben gepresteerd, waarschuwde Mahmudov dat de markt voor memecoins riskant blijft, omdat veel projecten niet transparant zijn.

Hij raadde beleggers aan om zich te richten op tokens met gedecentraliseerde, organische gemeenschappen om te voorkomen dat ze in zwendel terechtkomen.

Ondanks deze risico’s blijft Mahmudov optimistisch dat memecoins zullen blijven groeien en in de komende jaren mogelijk zelfs “bewegingsmunten” zullen worden die abstracte ideeën en waarden vertegenwoordigen.

De toekomst van memecoins

Nu Bitcoin de $ 64.000 nadert en traditionele crypto-activa volatiel blijven, zouden memecoins de onverwachte leiders kunnen zijn in de volgende grote marktcyclus.

Met hun gepassioneerde gemeenschappen, culturele relevantie en toenemende adoptie zijn memecoins zoals Dogecoin, Shiba Inu en anderen klaar om opnieuw te definiëren hoe retailbeleggers zich bezighouden met de cryptowereld.

Of deze “supercyclus” zal aanhouden of afzwakken valt nog te bezien, maar Mahmudov’s gewaagde voorspellingen hebben de markt veel stof tot nadenken gegeven.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....