Kan Shiba Inu koers bizarre stijging van twee weken terug voortzetten?

586 totale weergaven
Shiba Inu koers stijgt met 37% in één maand, kans om te kopen? |

Hoewel de SHIB koers eerder moeite had om boven de resistance van $0,00001688 uit te komen, laten de stijgingen van de afgelopen dagen zien dat Shiba Inu de weg naar boven heeft ingezet. Twee weken geleden zagen we een bizarre stijging van bijna 50% in een week tijd, waarna de koers boven $0,00002 uit kwam. Vervolgens zakte de koers weer, maar kan de Shiba Inu koers dan nu toch weer flink gaan stijgen?

Bullish signalen voor Shiba Inu koers

Gegevens van Market Prophit laten zien dat het sentiment rond SHIB positief is, met een score van 0.1521 en een Buzz Score van 0.9025. Deze positieve stemming heeft ervoor gezorgd dat de koers zich herstelde en een nieuwe opwaartse trend heeft ingezet.

Source: Market Prophit

Verschillende marktcijfers wijzen erop dat de Shiba Inu koers er goed voor staat. Een belangrijk signaal is de positieve DAA (Daily Active Addresses) divergentie. Dit betekent dat de recente koersstijging ondersteund wordt door actieve gebruikers en niet alleen door speculatie. Dit versterkt het vertrouwen in de waarde van de SHIB koers.

Source: Santiment

Daarnaast zijn de reserves van SHIB op exchanges in de afgelopen maand afgenomen, van 141 biljoen naar 139,2 biljoen tokens. Dit creëert een “supply squeeze”, waarbij de beperkte beschikbaarheid van tokens de prijs verder omhoog kan duwen. Wanneer er minder tokens beschikbaar zijn en de vraag toeneemt, stijgt de koers meestal.

Verwachtingen voor de korte termijn voor de SHIB koers

Hoewel de SHIB koers recent zakte van $0.00001884 naar $0.00001724, blijft de interesse in long posities stabiel. Coinglass data toont aan dat SHIB in de afgelopen week een positieve Open Interest (OI) Weighted Funding Rate had, wat duidt op aanhoudende vraag naar de token, ondanks de schommelingen in de SHIB koers.

OI-Weighted Funding Rate Coinglass

Deze recente correctie biedt een kans voor investeerders om in te stappen. Als de marktomstandigheden gunstig blijven, kan SHIB op korte termijn de $0.00001940 bereiken. Mocht de markt echter corrigeren, dan ligt er een belangrijk niveau rond $0.00001736 die moet gaan dienen als een support, om verdere dalingen te voorkomen.

Lees meer over:
shiba inu koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...