Ripple heeft tegenberoep ingediend: ‘SEC heeft verloren op alle belangrijke punten’

517 totale weergaven
|

Ripple heeft toch een tegenberoep ingediend tegen het definitieve vonnis van rechter Torres, wat de rechtszaak nog ingewikkelder maakt.

Ripple dient tegenberoep in

In een interessante ontwikkeling in de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) heeft Ripple een tegenberoep ingediend tegen het definitieve vonnis van rechter Analisa Torres, dat op 7 augustus 2024 is uitgesproken. Hierbij werden Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, en Chris Larsen, oprichter van Ripple, als gedaagden genoemd:

In begin oktober ging de SEC in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank die veroordeelde Ripple tot het betalen van een civiele boete van $125 miljoen op haar XRP verkopen, een fractie van de $2 miljard die de SEC eiste. Het tegenberoep van Ripple tegen de SEC heeft de aandacht van de cryptogemeenschap getrokken.

Brad Garlinghouse deelde in een recente post op X (Twitter) zijn verwachtingen over het tegenberoep van de SEC:

“Met ons tegenberoep van vandaag kijken we ernaar uit om het lot van de SEC te bezegelen en eindelijk een einde te maken aan de regulering door handhaving agenda van de SEC. Ripple was de marktleider in de eerste ronde in de rechtszaal en we kijken ernaar uit om ook in deze ronde het voortouw te nemen.”

‘SEC verloor op alle belangrijke punten’

De CLO (Chief Legal Officer) van Ripple, Stuart Alderoty, benadrukte in een post op X nogmaals hoe de SEC eigenlijk had verloren:

“De SEC verloor op alle belangrijke punten, daarom gingen ze in beroep.”

Alderoty verklaarde dat Ripple een tegenberoep heeft ingediend om ervoor te zorgen dat er niets op tafel blijft liggen, inclusief het argument dat er geen ‘investeringscontract’ kan zijn zonder dat er essentiële rechten en plichten in een contract zijn opgenomen.

Daarbij benadrukte hij dat de SEC eerder had verklaard dat zij niet in beroep zouden gaan tegen de uitspraak dat XRP zelf geen effect is, en dat ze zich in een andere zaak zelfs verontschuldigden omdat ze suggereerden dat een token zelf een effect zou kunnen zijn. Hier voegde hij aan toe:

“Dat is de wet, en een beroep op deze andere kwesties verandert daar niets aan.”

Lees meer over:
SEC vs Ripple

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...