$100 miljoen aan crypto shorts geliquideerd terwijl Bitcoin koers stijgt

1238 totale weergaven
|

De plotselinge stijging van de bitcoinprijs heeft de cryptomarkt opgeschud. Volgens data van CoinGlass werden meer dan $ 101 miljoen aan shortposities geliquideerd in een enkele beweging.

In totaal werden 54.649 traders geliquideerd voor een bedrag van meer dan $ 166 miljoen, met bitcoin-shorts die $ 52,33 miljoen uitmaakten van het totaal. Ether-shorts volgden met $ 27,26 miljoen.

Wat zegt deze liquidatie over de markt?

Het feit dat bitcoin short sellers meer dan de helft van de liquidaties uitmaakten, onderstreept de impact van de recente prijsstijging. Deze liquidaties zijn niet alleen een signaal van de volatiliteit in de cryptomarkt, maar ook van de sterke dominantie van bitcoin.

De stijging van bitcoin duwde zijn marktdominantie weer boven de 58%, wat het hoogste niveau is sinds april 2021, volgens data van TradingView.

Waarom stijgt bitcoin?

De recente stijging van bitcoin kan worden toegeschreven aan een aantal factoren, waaronder toenemende institutionele interesse en bredere adoptie van bitcoin. Deze combinatie zorgt ervoor dat bitcoin sterker uit de verf komt dan andere cryptovaluta, zoals ether.

Dit versterkt niet alleen de positie van bitcoin als marktleider, maar laat ook zien dat het voor investeerders cruciaal is om risicobeheer in acht te nemen, vooral bij het aangaan van shortposities.

Wat betekent dit voor investeerders?

De liquidatiegolf en de stijgende marktdominantie van bitcoin geven aan dat de markt dynamisch en onvoorspelbaar blijft. Investeerders die inzetten op een daling van de bitcoinprijs hebben grote verliezen geleden.

Voor lange termijn investeerders kan de stijgende dominantie van bitcoin echter een teken zijn dat de munt stevig in het zadel zit en verder kan groeien.

xoxo Sophia!

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....