Bitcoin whale ontwaakt na 11 jaar en heeft op papier 10.000% winst

817 totale weergaven
whale crypto bitcoin |

Een bitcoin whale is na 11 jaar weer actief en heeft op papier maar liefst 10.000 procent winst gemaakt. Het past in een trend van de afgelopen maanden: oude bitcoin whales die ontwaken na jaren van inactiviteit. De inmiddels stijgende koers speelt daarbij ook een rol.

Bitcoin (BTC) whale ontwaakt na 11 jaar

Dankzij een rapport van Whale Alert is het inactieve adres “1PNRpMZ” met 18 BTC na bijna 11 jaar weer geactiveerd. De vroege Bitcoin-investeerder, die voor het laatst actief was in november 2013, heeft een deel van zijn munten overgemaakt naar twee andere nieuwe adressen “3EgCi” en “15UaJb.”

Dit kunnen testtransacties zijn en de keuze van het adrestype is interessant, aangezien dergelijke overdrachten meestal plaatsvinden naar het nieuwe type “bc1”, maar deze specifieke investeerder koos de typen 3 en 1 van BTC-adressen.

Bitcoin adressen

Wat is er aan de hand? Voor degenen die het niet weten, Bitcoin-adressen zijn er in drie hoofdtypen: Legacy, Pay-to-Script hash en Bech32.

Om een ​​lang verhaal kort te maken: Legacy-adressen beginnen met 1 en hebben de originele indeling en bieden basisfunctionaliteit, maar minder efficiëntie. P2SH-adressen beginnen met 3 en maken complexere transacties mogelijk, zoals multi-signature wallets. Bech32-adressen, beginnend met bc1, zijn de nieuwste indeling, geoptimaliseerd voor Segregated Witness (SegWit)-transacties, en bieden lagere kosten, betere schaalbaarheid en verbeterde netwerkefficiëntie.

Onze vroege investeerder koos dus voor de originele 1-indeling van Bitcoin-adressen. Ondertussen bevindt het grootste deel van hun wallet, nu geschat op $ 1,15 miljoen, zich in het “1PNRp”-adres. Stel je voor dat het de onbekende investeerder in 2013 slechts $ 10.883 kostte om 18 BTC te verwerven, en nu zien ze een winst van 10.408% op hun bezittingen. Gemiddeld is dat een rendement op de investering van 946,2% voor elk jaar dat ze het hebben aangehouden.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...