Bitcoin, Ethereum en Ripple: Koersvoorspellingen en bullish signalen

678 totale weergaven
|

Bitcoin streeft naar een doorbraak van $66.000, terwijl Ethereum en Ripple tekenen van opwaartse kracht tonen. Wat kunnen we verwachten van de komende dagen?

Bitcoin koers richt zich op $70.000

Bitcoin (BTC) bevindt zich op een belangrijk keerpunt terwijl het opnieuw weerstand ondervindt rond de $66.000. Als de koers erin slaagt om deze psychologische drempel te doorbreken en erboven te sluiten, kan de rally doorzetten richting de $70.079, een hoogtepunt dat eerder op 29 juli werd bereikt.
Technische indicatoren ondersteunen de opwaartse beweging. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) heeft een bullish crossover laten zien op de daggrafiek, waarbij de MACD-lijn boven de signaallijn komt. Dit geeft een koopsignaal af en suggereert dat er meer stijging in het verschiet ligt. Bovendien staat de Relative Strength Index (RSI) op 62, wat aangeeft dat er nog ruimte is voordat BTC overbought raakt (70+). Dit betekent dat de huidige prijsstijging mogelijk nog niet is uitgeput.

Als de koers echter niet boven $66.000 sluit, kan een terugval naar het $62.000-niveau leiden tot een daling van 3%, wat een hertest van de 200-daagse Exponential Moving Average (EMA) rond $60.000 zou betekenen.

Volgens de technische indicatoren is de actuele stijging van de BTC prijs nog niet voorbij. Bron: FXstreet/Tradingview

Ethereum breekt weerstand en toont bullish signalen

Ethereum (ETH) heeft een doorbraak bereikt door de dagelijkse weerstand op $2.461 te overschrijden. Deze beweging resulteerde in een rally van 6,5% en een slot boven de 50-daagse EMA op $2.536. Ethereum handelt momenteel rond de $2.600, wat aangeeft dat er een sterke opwaartse kracht aanwezig is.
Net als bij Bitcoin bevestigt de MACD een bullish momentum, met een koopsignaal op maandag toen de MACD-lijn boven de signaallijn uitkwam. Bovendien staat de RSI op 59, wat een voortzetting van het bullish sentiment suggereert. Als de koers zich handhaaft boven de 50-daagse EMA, zou Ethereum kunnen stijgen naar $2.820, het hoogtepunt van 24 augustus.
Sluit Ethereum echter onder de steun op $2.461, dan zou een correctie van 13% richting het dieptepunt van 6 september op $2.155 kunnen volgen.

Ook de ETH koers ziet er positief uit, maar het is wel belangrijk dat de koers boven het 50 daagse voortschrijdende gemiddelde blijft. Bron: FXstreet/Tradingview

Ripple nadert cruciale 200-daagse EMA

Ripple (XRP) beweegt zich momenteel rond $0.547, waarbij het de belangrijke 200-daagse EMA op $0.553 nadert. Een doorbraak boven deze EMA kan een rally van meer dan 13% ontketenen, richting de volgende weerstand op $0.626.
Ook hier is de MACD dicht bij een bullish crossover, wat betekent dat het momentum bij XRP toeneemt. Als de koers de 200-daagse EMA weet te overschrijden, kan dit verdere stijgingen ondersteunen. Lukt dit echter niet en sluit Ripple onder $0.553, dan kan een terugval naar het dieptepunt van 3 oktober op $0.506 volgen.

XRP heeft een flinke daling doorgemaakt en probeer met het nieuwe bullish momentum terug te komen naar een koers boven de $0,60. Bron: FXstreet/Tradingview

Technische indicatoren ondersteunen de rally

In alle drie de gevallen (BTC, ETH en XRP) spelen technische indicatoren zoals de MACD en de RSI een sleutelrol bij het voorspellen van toekomstige prijsbewegingen. De bullish signalen van de MACD-lijn, gecombineerd met de RSI-niveaus die zich nog niet in de overbought-zone bevinden, geven aan dat de cryptomarkt zich in een opwaartse trend bevindt, hoewel het belangrijk blijft om cruciale weerstands- en steunniveaus in de gaten te houden.

Belangrijke niveaus om in de gaten te houden voor BTC, ETH en XRP

Voor Bitcoin blijft de weerstand op $66.000 de sleutel om richting $70.000 te stijgen, terwijl een daling naar $62.000 de rally kan temperen. Ethereum moet de steun op $2.536 vasthouden om verder te kunnen stijgen naar $2.820, terwijl Ripple’s beweging boven de 200-daagse EMA cruciaal is voor een mogelijke stijging naar $0.626.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts.
Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

Lees meer over:

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...