ETH koers stijgt $2600 voorbij – kan Ethereum momentum vasthouden of is een correctie nabij?

566 totale weergaven
Ethereum koers stijgt |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Ethereum koers is de $ 2600 voorbij gestegen en zit hiermee op een vergelijkbare koers als in de laatste week van september. Analisten zijn echter niet zeker of Ethereum dit momentum gaat kunnen vasthouden of dat er wellicht een Ethereum correctie op de loer ligt. 

Met de algehele stijging op de markt en de aankondiging van Vitalik Buterin dat hij de validator wil verlagen naar 1 ETH, heeft de Ethereum koers weer een behoorlijke stijging doorgemaakt. Aan de hand van de relatie tussen de marktkapitalisatie en het aantal transacties van Ethereum, dan zien we dan ook dat de market cap in de afgelopen tijd soms onder het aantal transacties op het netwerk komt.

Dit suggereert dat het transactievolume op die momenten harder groeit dan de market cap zelf. Dit zagen we bijvoorbeeld dit weekend. Dit duidt op een bullish trend voor Ethereum en we zagen dan ook de koers stijgen in de afgelopen 24 uur met 3,03%.

ETH market cap, transactions, token price
ETH market cap, transactions, token price, bron DeFi Lama

We zien in de afgelopen 24 uur echter ook dat de market cap weer boven de transacties uitkomt, wat erop kan duiden dat het stijgende momentum een correctie zal krijgen.

Daarnaast zien we ook dat investeerders de crypto over het algemeen niet lang vasthouden. Dit komt uit data van IntoTheBlock. Deze uitkomst kan een mogelijke koersdaling veroorzaken aangezien ETH holders er relatief gezien nog steeds veel voor kiezen om te verkopen.

Average Time Held - Koers ETH
Gemiddelde hold tijd ETH, bron: IntoTheBlock

De Ethereum koers kan mogelijk gaan dalen op de korte termijn als deze trend aanhoudt.

Ethereum koers analyse

Ethereum stijgt met 8,15% over de afgelopen 30 dagen en staat momenteel op een koers van $ 2606,45. Mocht de Ethereum koers toch gaan stijgen, dan zal het waarschijnlijk gaan worstelen met het weerstandsniveau van $ 2695 voordat het richting de $ 2778 kan gaan.

Ethereum koers, TradingView
Ethereum koers, bron TradingView

Aan de hand van de Average True Range (ATR) kunnen we opmaken dat de koers op dit moment niet heel volatiel is, en dat er dus waarschijnlijk geen sprake is van enorme stijgingen zoals we dat gisteren zagen.

Het is dan meer waarschijnlijk dat de koers gaat dalen richting het support niveau van $ 2520. Mocht het hier terechtkomen en de steun daar niet voldoende zijn, dan kan het terugzakken naar $ 2440.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Veelbelovende meme coins als alternatief voor Ethereum

Ethereum stijgt momenteel, maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is het dus niet duidelijk wat de koers precies gaat doen en of er misschien een Ethereum correctie gaat plaatsvinden. In dergelijke tijden kiezen veel investeerders ervoor om hun portfolio te diversifiëren.

Pepe Unchained – Eigen ecosysteem waar developers binnenkort op kunnen bouwen

In de afgelopen 24 uur heeft Pepe Unchained ($PEPU) al $ 200.000 opgehaald en zet daarmee de reputatie als succesvolste presale voort. Op dit moment haalde het namelijk al $ 19,6 miljoen op en als het zo door blijft gaan, staat de teller donderdag of vrijdag misschien wel op $ 20 miljoen.

Deze presale crypto is zo populair omdat het de potentie heeft om een van de grootste meme coins te gaan worden. Dit komt door de eigen Layer-2 blockchain die Pepe Unchained bouwde bovenop het netwerk van Ethereum. Deze nieuwe blockchain is niet alleen efficiënter dan de main netwerk, maar is ook goedkoper en sneller.

Met een eigen meme coin launchpad, gedecentraliseerde exchange en block explorer, heeft het project een geheel ecosysteem ontworpen. Later dit kwartaal zal ook “Pepe Frens With Benefits” lanceren. Hiermee nodigt Pepe Unchained developers uit om op het Pepe Unchained L2 ecosysteem te bouwen om daar $PEPU tokens voor terug te krijgen.

Het is nog niet te laat om vroeg in te stappen en te profiteren van de lage tokenprijs. $PEPU tokens zijn te koop via de officiële website van Pepe Unchained voor $ 0,00999 per stuk. Wacht echter niet te lang, want morgen stijgt de prijs naar $ 0,01.

Flockerz – Verdien $FLOCK tokens door de koers van het project te bepalen

Vroeg investeren in veelbelovende meme coins kan erg lucratief zijn en om die reden is het soms aantrekkelijk om te kijken naar projecten die nog maar net om de hoek komen kijken. Hoe sneller je er namelijk bij bent, des te lager de tokenprijs en des te hoger de APY voor de staking rewards en de presale van Flockerz ($FLOCK) is pas recentelijk gelanceerd.

Wie zich aansluit bij de Flockerz community, ook wel The Flock genoemd, vliegt samen naar Flocktopia waar ze het heft zelf in handen hebben. Alle belangrijke keuzes die er namelijk door dit project gemaakt worden, wordt in overleg gedaan met de community via een stembus. Dit project neemt het begrip “decentralisatie” dus erg serieus.

Hiermee heb je dus controle over jouw investering, maar je krijgt daarnaast ook $FLOCK tokens voor elke uitgebrachte stem via het baanbrekende Vote-To-Earm systeem. Maar het feit dat iedereen mag stemmen, zal voor veel betrokkenheid zorgen en dus, voor een sterke community waarbij alle leden het beste willen voor hun investering.

Ook de investeerders die de keuzes liever in de handen van anderen laten, zullen dit project erg interessant kunnen vinden. Met de APY-staking rewards die momenteel op 2458% staan, hebben investeerders een van de beste staking coins in bezit en kunnen ze profiteren van een passief inkomen de komende twee jaar. Een $FLOCK token koop je momenteel voor $ 0,0057699, dus als je 10.000 tokens koopt, dan kan dat nu nog voor $ 57,77.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

 

Lees meer over:
ETHEthereum koers

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...