Bitcoin koers nadert $ 70.000 een all-time high na ongekende volatiliteit

749 totale weergaven
|

Bitcoin (BTC) heeft zijn reputatie als volatiel activum gisteravond weer alle eer aangedaan, met forse prijsbewegingen die zowel bulls als bears hoop gaven. Beide kampen hadden reden tot vreugde, maar uiteindelijk lijken de bulls de overhand te hebben gekregen.

De koersontwikkeling heeft ertoe geleid dat de felbegeerde grens van $ 70.000 nu binnen handbereik lijkt. Dit heeft de optimistische stemming onder veel investeerders versterkt, maar hoe denken crypto-analisten eigenlijk over deze situatie?

BTC koers schommelt alle kanten op

De bitcoin koers leek gisteren de tijd te nemen om bij te komen van zijn grote rally van maandag.

Op maandag zag bitcoin een totale stijging van ruim 6% tot een piek van $ 66.600 – waarmee zijn hoogtepunt van eind september nipt werd overschreden. Vervolgens kwam de onvermijdelijke correctie, waar gisterochtend vlak boven de $ 65.000 alweer een punt achter werd gezet. 

Vervolgens vond bitcoin langzaam weer zijn weg omhoog. Toen rond 15:30 uur de grens van $ 66.000 werd gepasseerd, schoot de koers als een raket de lucht in tot zijn hoogste prijs sinds eind juli van $ 68.000. Op basis van eerdere koersgegevens ligt hier echter een sterke weerstand, en dat werd direct duidelijk. In korte tijd verloor bitcoin namelijk meer dan $ 3000 van zijn waarde, met een daling tot een bodem van $ 64.800. Ook de teleurstellende kwartaalcijfers van ASML die waren uitgelekt speelden hoogstwaarschijnlijk een rol in de scherpe daling.

Daarna is bitcoin echter weer in rap tempo hersteld tot $ 67.000. Volgens de vooraanstaande crypto-analist Rekt Capital zijn de aankomende dagen “cruciaal in het bepalen van de trend”.

Bitcoin moet volgens hem nu de week zien af te sluiten in de rode weerstandszone, ofwel boven zo’n $ 66.600, om een uitbraak uit het neerwaartse kanaal te beginnen. 

De afgelopen maanden heeft bitcoin al drie keer eerder de rode zone aan de bovenkant van dit kanaal getest, maar nog nooit werd een week hier daadwerkelijk afgesloten. Hoewel bitcoin er nu dus goed voor staat, is de week nog lang niet voorbij. En de afgelopen dagen hebben, maar weer bewezen dat er in korte tijd een hoop kan veranderen.

Bitcoin all-time high weer in zicht

Als bitcoin na meer dan een halfjaar eindelijk uit zijn neerwaartse kanaal weet te breken, kan de magische grens van $ 70.000 weer opgezocht worden. Dit is tevens het laatste grote obstakel voordat de in maart gevestigde all-time high van bijna $ 74.000 getest kan worden.

Na een consolidatieperiode van meer dan zeven maanden verwachten veel analisten een krachtige uitbraak. Hoewel het niet gegarandeerd is dat deze aan de bovenkant zal plaatsvinden, zijn de bulls duidelijk in de aanval.

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...