Grayscale dient aanvraag in om $520M Multi-Crypto Fund om te zetten in ETF

477 totale weergaven
|

 

Grayscale Investments heeft bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend om zijn $520 miljoen Digital Large Cap Fund (GDLC) om te zetten in een spot crypto exchange-traded fund (ETF).

Wat betekent dit voor beleggers?

Als de omzetting van het Digital Large Cap Fund in een ETF wordt goedgekeurd, kunnen beleggers blootstelling krijgen aan een gediversifieerde korf van toonaangevende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Solana, XRP en Avalanche. Momenteel vertegenwoordigt Bitcoin 75% van het fonds, gevolgd door Ethereum met 19% en de rest is toegewezen aan Solana, XRP en Avalanche.

ETF’s bieden meer liquiditeit en volgen hun net asset value (NAV) dichter, waardoor het voor beleggers makkelijker is om aandelen te kopen en verkopen tegen eerlijke marktprijzen. De omschakeling naar een ETF-structuur zou de handel vergemakkelijken en de liquiditeit vergroten, wat de deur zou openen voor meer institutionele en particuliere beleggers om de cryptomarkt te betreden met een gediversifieerde blootstelling.

Grayscale’s voortdurende intrede in de ETF-ruimte

Deze aanvraag is slechts één onderdeel van Grayscale’s bredere strategie om crypto toegankelijker te maken voor investeerders. Eerder dit jaar zette Grayscale met succes zijn Bitcoin Trust (GBTC) en Ethereum Trust (ETHE) om in ETF’s, ondanks de aanzienlijke uitstroom uit beide producten na de conversie.

Het GDLC fonds volgt de CoinDesk Large Cap Select Index, die de marktgewogen prestaties van vijf van de grootste cryptocurrencies meet. Het doel van Grayscale is om te blijven voldoen aan de vraag van beleggers naar gediversifieerde blootstelling aan belangrijke crypto-activa via een gereguleerd en toegankelijk financieel product.

Potentiële uitdagingen op het gebied van regelgeving

Ondanks het optimisme rond deze indiening, doemt er onzekerheid op over de regelgeving. De SEC is voorzichtig geweest in haar goedkeuring van niet-Bitcoin crypto ETF’s, met zorgen over de vraag of sommige digitale activa, zoals Solana en XRP, geclassificeerd kunnen worden als effecten. Deze classificaties zouden van invloed kunnen zijn op de beslissing van de SEC om het voorstel van Grayscale goed te keuren.

Daarnaast kan het standpunt van de SEC veranderen afhankelijk van de uitkomst van de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Wat is de volgende stap voor Grayscale?

Grayscale’s aanvraag om het Digital Large Cap Fund om te zetten, komt in het kader van de voortdurende inspanningen van het bedrijf om meer cryptogerichte fondsen te lanceren. Het bedrijf kondigde onlangs de toevoeging aan van 35 altcoins, waaronder memecoins zoals Dogecoin en AI-gerelateerde tokens, aan de lijst van activa die worden overwogen voor toekomstige beleggingsproducten.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....