BTC en ETH koersanalyse: Houden de bulls de overhand?

973 totale weergaven
|

 

Bitcoin en Ethereum hebben de afgelopen dagen uitstekende prestaties gezien, waarbij de koersen respectievelijk een stijging van 7,3% en 6,7% hebben doorgemaakt in de afgelopen zeven dagen. Maar waar komt deze stijging vandaan en wat gaan de koersen verder doen?

Bullish factoren op de cryptomarkt

Ondanks dat een groot deel van de cryptomarkt bullish is gedraaid, bevindt de markt zich in een staat van hoge volatiliteit. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de onzekerheid die nog op de markt heerst, die voornamelijk afkomstig is van de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Echter, het bullish momentum is voor de markt voldoende om alle koersen hoog te houden. Bitcoin en Ethereum hebben hier aanzienlijk van geprofiteerd. De recente stijging lijkt te komen door de verplaatsing van het Bitcoin bezit van Tesla naar een andere wallet, waar veel over gespeculeerd wordt.

Ook blijft de inflatie stijgen en de onzekerheid over dit onderwerp stijgen, wat de vraag naar Bitcoin, altcoins en goud aanzienlijk doet stijgen. Dit is ook goed terug te zien in de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt, die in de afgelopen week met ongeveer 1% is gestegen.

Deze factoren lijken een belangrijke drijfveer te vormen voor de bullish prijsbewegingen van de gehele cryptomarkt, en dus ook Bitcoin en Ethereum.

Bitcoin koersanalyse

Bitcoin heeft haar positieve koersbewegingen hervat na consolidatie boven het ondersteuningsniveau van $65.480. Het volgende koersdoel lijkt zich op $68.400 te bevinden, waarbij sommige analisten zelf de mogelijkheid zien voor een stijging boven de $70.000, wat een nieuwe All Time High (ATH) zou kunnen betekenen.

De 50-daagse Exponential Moving Average (EMA) blijft de bullish trend ondersteunen, waarbij deze een ondersteuning zal vormen totdat het niveau van $65.480 wordt doorbroken. Vandaag kunnen we handel in een bereik tussen het ondersteuningsniveau van $65.600 en het weerstandsniveau van $69.000 verwachten.

Ethereum koersanalyse

Ethereum handelt vandaag duidelijk positief, met pogingen om het weerstandsniveau van $2.623 te doorbreken. Dit versterkt de verwachtingen van het voortzetten van de bullish trend in de komende periode, wat verder beïnvloed wordt door het eerder voltooide dubbele bodempatroon. Hierbij lijkt het volgende koersdoel zich te bevinden op het weerstandsniveau van $2.720.

Om het huidige bullish momentum voort te zetten, moet Ethereum sluiten op een positie boven de $2.515. Het verwachte handelsbereik voor vandaag ligt tussen de $2.515 en de $2.750.

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...