Solana DEX-volume overtreft Ethereum in wekelijks volume

725 totale weergaven
|

 

Solana (SOL) heeft de krantenkoppen gehaald door Ethereum de afgelopen zeven dagen te overtreffen in volume op de decentrale beurs (DEX). Volgens DeFi Llama registreerde Solana een indrukwekkende $ 11,8 miljard in DEX volume vergeleken met de $ 9,2 miljard van Ethereum, wat een belangrijke verschuiving in de marktdynamiek markeert.

Waarom Solana Ethereum voorbijstreeft

De stijging van Solana’s DEX volume heeft speculaties over een potentiële bull run aangewakkerd. Een belangrijke reden achter de dominantie van Solana is het groeiende momentum binnen het ecosysteem, waaronder de accumulatie van whales en de stijgende open interesse.

Uit gegevens blijkt dat whales met meer dan $ 5 miljoen in SOL nu 57,07% van het totale stablecoin aanbod controleren, wat duidt op strategische accumulatie in de aanloop naar een mogelijke prijsstijging.

Daarnaast is de gedecentraliseerde infrastructuur van Solana versterkt door de opkomst van belangrijke DEX platforms zoals Raydium, Orca, Lifinity, Phoenix en OpenBook, die liquiditeit en activiteit op het netwerk hebben gestimuleerd.

Deze volumetoename plaatst Solana in een sterke positie om de DEX-markt in de toekomst te leiden.

Kan Solana het momentum vasthouden?

Hoewel de koers van Solana licht is gedaald en de afgelopen dag op $ 153,09 noteerde met een kleine daling van 0,99%, blijft de koers opwaarts gericht. Het weerstandsniveau van $ 163,66 blijft een belangrijk aandachtspunt, omdat het doorbreken van dit niveau de weg zou kunnen vrijmaken voor verdere stijgingen.

Technische indicatoren zoals de RSI op 52,31 en de MACD wijzen op het opbouwen van bullish kracht. Solana’s aanhoudende accumulatie van whales en de stijgende open rente – met 2,26% tot $ 2,45 miljard – suggereren dat het optimisme in de markt toeneemt.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Whales geven vertrouwen in Solana aan

Whale-activiteit is al lang een indicator voor potentiële prijsstijgingen, en Solana is daarop geen uitzondering. De concentratie van rijkdom bij grote houders voedt de verwachtingen dat SOL weerstandsniveaus kan doorbreken en zijn rally kan voortzetten.

Historisch gezien is de accumulatie van whales voorafgegaan aan significante marktbewegingen, wat aangeeft dat Solana zich zou kunnen opmaken voor een grote push.

Positie van Ethereum

Ethereum is nog steeds een dominante kracht in de DEX-ruimte met een wekelijks volume van $ 9,2 miljard, maar ondervindt concurrentie van het groeiende netwerk van Solana. Uniswap blijft Ethereum’s grootste DEX platform, dat meer dan $ 6,53 miljard verwerkt, goed voor 67% van Ethereum’s totale volume.

Nu Ethereum zich voorbereidt op de lancering van Unichain, dat lagere transactiekosten en hogere snelheden belooft, zal de dynamiek tussen Ethereum en Solana blijven evolueren.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts. Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel

Lees meer over:
dexEthereumsolanawhales

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....