Ethereum koers verwachting: gaat ETH stijgen naar $ 2700 in nieuwe crypto breakout?

507 totale weergaven
Is de Ethereum koers klaar voor een rally of een diepe correctie? |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De Ethereum koers is in de afgelopen 7 dagen met bijna 10% gestegen en er gloort weer hoop voor een nieuwe breakout bij ’s werelds grootste altcoin. Op dit moment schommelt de koers rond de $ 2640, waarmee het nog wel altijd ver onder de recordhoogte van dit jaar ligt. 

In maart wist de koers namelijk uit te breken boven de $ 4000, na een rally die meerdere weken duurde en de coin in korte tijd bijna verdubbelde in waarde. Vervolgens maakte de koers een correctie mee en wist het in juni pas weer een grote stijging in te zetten, maar kwam het niet meer boven de $ 4000 grens uit.

Gaat Ethereum verder stijgen na goede week?

Ethereum presteerde vooral op 14 oktober goed, maar weet dit niveau sindsdien vast te houden, waarbij het vandaag zelfs een nieuwe stijging lijkt te maken richting het $ 2650 niveau. Hiermee heeft Ethereum de daling van begin oktober weer bijna helemaal goed gemaakt.

De Ethereum koers trade sinds 14 oktober vrij nauw tussen een ondersteuningsniveau van $ 2570 en de weerstand op $ 2650. Inmiddels heeft er zich een nieuw ondersteuningsniveau gevormd net onder de $ 2600 en lijkt de koers zich op te maken voor een nieuwe test van de weerstand.

ethereum weerstand

De continuatie in de koers van de afgelopen dagen biedt goed perspectief voor de Ethereum koers. Normaal gesproken kan de koers het patroon van voor deze continuatie doorzetten, wat in dit geval de stijging van 14 oktober zou zijn.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Hoe hoog kan Ethereum worden bij een breakout?

Een doorbraak door dit weerstandsniveau zal voor een flinke breakout kunnen zorgen in de koers. Er lijkt vervolgens weinig weerstand te zijn tussen het huidige niveau en de grens van $ 2700. Ethereum zou daarmee uitstekend aan het weekend kunnen beginnen.

Hiervoor is het wel afhankelijk van de rest van de crypto markt, want ook de Bitcoin koers staat op een belangrijk punt. Met een koers van bijna $ 68.000 heeft het een aantal belangrijke psychologische weerstandsniveaus staan waar het op korte termijn mee te maken krijgt, dit kan de crypto markt vandaag weer iets terugduwen.

Aan de andere kant staat de Bitcoin dominantie op het hoogste punt sinds begin 2021, waardoor een run op altcoins steeds dichter bij lijkt te komen.

<a href=bitcoin dominance" width="750" height="300" />

De recordhoogte van de Ethereum koers dit jaar was net boven de $ 4000, en daarmee kwam het ook in de buurt van de all-time high die in november 2021 gezet werd. Toen stond de Ethereum koers op $ 4891, waarmee het net onder de magische grens van $ 5000 bleef.

Een nieuwe breakout zal de Ethereum koers eerst richting het $ 3000 niveau moeten brengen, maar bij een volledige bull run kan het snel gaan met de koers. Gezien het positieve nieuws rondom de cryptomunt dit jaar, zoals de goedkeuring van Ethereum ETF’s en het doorvoeren van de Dencun upgrade, is de verwachting dat de Ethereum koers eind dit jaar richting de all-time high kan stijgen.

Andere coins die profiteren van crypto breakout

Ethereum is in de altcoin markt nog een belangrijke graadmeter en een nieuwe crypto breakout van de Ethereum koers kan zijn doorwerking hebben in de rest van de markt. Zo staan er enkele meme coins klaar om een belangrijke rol in de markt te spelen.

Hieronder vind je twee van deze nieuwe meme coins die momenteel in een presale aangeboden worden. Als deze gelanceerd worden tijdens de besproken crypto breakout kunnen ze direct een flinke stijging inzetten.

Pepe Unchained – Lancering van succesvolle presale staat voor de deur

De presale van Pepe Unchained is al een groot succes met een opbrengst van bijna $ 20,5 miljoen. Dat houdt ook in dat de lancering van deze meme coin steeds dichter bij komt. In het geval van Pepe Unchained gaat dit gepaard met een eigen Layer-2 blockchain.

Over die blockchain komen steeds meer details naar buiten. Zo zal er een programma komen waarmee ontwikkelaars $PEPU tokens kunnen verdienen als ze actief mee werken met het ontwikkelen van applicaties op deze blockchain.

Hoe meer succesvolle applicaties er op de blockchain ontwikkeld worden, hoe meer waarde er op vast zal staan. Dit zal zich uiteindelijk ook in de prijs van de token laten zien.

Je kunt de $PEPU token nu nog voor een eerste exchange listing kopen via de website van het project. Daar ruil je ETH, USDT of BNB in om de tokens alvast aan te schaffen. Je kunt ze vervolgens direct vastzetten in een staking pool om meteen extra tokens te verdienen.

Crypto All-Stars – Brengt mogelijk revolutie op de meme coin markt

De meme coin markt bestaat uit duizenden coins waarvan er enkele tientallen het echt hebben gemaakt. Crypto All-Stars brengt al deze grote meme coins samen in de MemeVault; een plek waar je al deze coins tegelijkertijd kan staken via het Unified Staking Protocol van het project.

Zo’n staking protocol is nieuw voor de meme coin markt en kan het traders een stuk makkelijker maken om hun portfolio goed bij te houden. Je hoeft niet meer verschillende wallets en platforms af te struinen om te zien hoe hoog je staking beloningen zijn, maar kan dit in één keer zien in de MemeVault.

Presal Crypto All Stars MemeVault staking platform

Bij het project hoort de eigen $STARS token die te koop is via een presale. Hoe meer $STARS tokens je in de MemeVault vastzet, hoe hoger de beloning over al je gestakete meme coins uiteindelijk zal zijn.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...