Crypto-investeerders kunnen de Amerikaanse verkiezingen beslissen

93 totale weergaven
Kamala Horris en Trump Drijven Crypto-Storm |

Over minder dan drie weken trekken de Amerikanen weer naar de stembus voor de aankomende presidentsverkiezingen, en het belooft een nek-aan-nek race te gaan worden tussen Donald Trump en Kamala Harris.

Crypto is voor het eerst ooit uitgegroeid tot een centraal thema, wat grotendeels te danken is aan de vooruitstrevende campagne van Trump. Met de groeiende populatie van Amerikaanse crypto-investeerders lijkt dit dan ook een tactische zet. 

Dit wordt bevestigd in een nieuw onderzoek dat aantoont dat de invloed van crypto-kiezers wellicht groter is dan je zou denken.

1 op de 7 vindt crypto belangrijk

Trump moest in zijn vorige presidentschap nog niets weten van Bitcoin of crypto in het algemeen. Hij zou pure oplichting zijn waarvan de waarde gebaseerd is op lucht. Na zijn termijn is hij langzaam maar zeker bijgedraaid, wat allemaal begon met de lancering van zijn eigen non-fungible token (NFT) collecties. Toen hij zich kandidaat stelde voor het presidentschap was hij al helemaal omgedraaid.

Trump weet natuurlijk maar al te goed dat er steeds meer mensen in de Verenigde Staten investeren in crypto. Hij speelt hierop in door zichzelf naar voren te schuiven als de ‘crypto-president’ die er alles aan gaat doen om de Amerikaanse cryptosector vooruit te helpen.

Uit een nieuw onderzoek dat deze week naar buiten is gebracht van The Digital Champer blijkt dit een slimme zet. Maar liefst 16% van de 1004 Amerikaanse respondenten zei namelijk dat crypto ‘’extreem’’ of ‘’zeer’’ belangrijk was bij de beslissing op wie ze zouden stemmen. Ze waren ‘’veel’’ of ‘’enigszins’’ meer geneigd om op een pro-crypto kandidaat te stemmen.

Crypto-stemmers kunnen doorslaggevend zijn

De oprichter en CEO van The Digital Chamber, Perianne Boring, zei dat de resultaten “een wake-up call voor beleidsmakers” zouden moeten zijn, aangezien experts een krappe race om het Witte Huis voorspellen.

“Met krappe marges die verwacht worden in de belangrijkste races, zou dit tweepartijdige Crypto-stemblok de balans kunnen doen doorslaan,” zei Boring.

Trump lijkt de gederfde favoriet te zijn onder crypto-liefhebbers. Hij wil een einde maken aan de vijandige houding tegenover de Amerikaanse crypto-industrie en het land juist voorop laten lopen op dit gebied. Hij heeft onder andere beloofd om SEC-voorzitter Gary Gensler, waar het cryptoland een afkeer tegen heeft, direct de laan uit te sturen en gaat alle in beslag genomen bitcoins van het land toevoegen aan de staatskas. Grote plannen dus.

Harris heeft zich daarentegen lang stilgehouden, maar kwam enkele weken geleden voor het eerst met een voorzichtige steunbetuiging. Deze week presenteerde ze bovendien een economisch beleidsplan waarin wordt beweerd dat ze “een regelgevend kader voor cryptocurrency en andere digitale activa zal ondersteunen, zodat Afro-Amerikaanse mannen die in deze activa investeren en deze bezitten, worden beschermd”. In tegenstelling tot Trump heeft Harris nog geen concrete plannen gedeeld, maar het is op dit vlak dan ook lastig om op te boksen tegen de ambitieuze ideeën van Trump.

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...