Bitcoin ziet scherpe daling onder $ 67K terwijl derivaten veerkrachtig blijven

892 totale weergaven
|

 

De prijs van Bitcoin daalde op 21 oktober tot onder $ 67.000, wat een scherpe sell-off markeerde toen bredere financiële markten tekenen van risicomijding vertoonden. Deze correctie wiste de winst uit die Bitcoin de afgelopen dagen had opgebouwd, waardoor beleggers zich afvroegen of de recente rally stoom aan het verliezen is. 

Marktdruk van traditionele aandelen

Een van de belangrijkste drijfveren achter de recente daling van Bitcoin lijkt een sell-off in traditionele aandelenmarkten te zijn.

Beleggers verlagen hun blootstelling aan risicovollere activa, waaronder cryptocurrencies, vanwege zorgen over het bredere economische landschap, waaronder de stijgende rente op Amerikaanse staatsobligaties en de angst voor een vertragende wereldwijde economische groei.

De prestaties van Bitcoin zijn de afgelopen maanden nauw verbonden gebleven met de traditionele financiële markten, en deze laatste beweging onderstreept de correlatie nog eens. Analisten merkten op dat de koersbeweging van Bitcoin op 21 oktober de prestaties van de S&P 500 weerspiegelde, wat aangeeft hoe bredere macro-economische zorgen de cryptomarkt beïnvloeden.

Derivatenmarkt toont geen angst

Terwijl de prijs van Bitcoin daalde, vertellen statistieken van de Bitcoin derivatenmarkt een ander verhaal. De futures premie, die normaal gesproken varieert van 5% tot 10% in neutrale markten, bleef boven de 9% op 21 oktober, wat suggereert dat handelaren optimistisch blijven over de lange termijn vooruitzichten van Bitcoin.

De stabiliteit in de derivatenmarkt geeft aan dat er geen significante toename is in bearish sentiment, ondanks de prijsdaling.

Als whales of institutionele handelaren verdere prijsdalingen verwachtten, zou de termijnpremie waarschijnlijk zijn gedaald en zou de volatiliteit op de derivatenmarkt zijn gestegen.

In plaats daarvan suggereert de stabiele premie dat marktdeelnemers geen langdurige sell-off verwachten.

Bitcoin nog steeds gekoppeld aan aandelen

De correlatie tussen Bitcoin en traditionele activa, zoals aandelen en staatsobligaties, is de afgelopen weken duidelijker geworden. Nu de rente op Amerikaanse staatsobligaties blijft stijgen, voelen risicovollere activa, waaronder Bitcoin, de druk.

Op dit moment wordt de prijs van Bitcoin nog steeds beïnvloed door bredere marktfactoren en de correlatie met de S&P 500 en goud bedroeg de afgelopen maand meer dan 80%.

Dit betekent dat als traditionele markten volatiliteit blijven ervaren, Bitcoin waarschijnlijk beïnvloed zal blijven.

Wat is de volgende stap voor Bitcoin?

Hoewel Bitcoin onder de $ 67.000 dook, suggereert de veerkracht in de derivatenmarkt dat investeerders nog steeds vertrouwen hebben in de vooruitzichten voor de lange termijn.

Optietraders lijken ook een neutrale tot bullish outlook te handhaven, waarbij de 25% delta skew laat zien dat putopties met een korting worden verhandeld in vergelijking met callopties.

Sommige handelaren verwachten een korte pullback voordat Bitcoin zijn opwaartse weg hervat en mogelijk nieuwe highs test voor het einde van het jaar.

Anderen zijn echter voorzichtig en merken op dat verdere neerwaartse bewegingen kunnen optreden als de traditionele markten turbulentie blijven ervaren.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts. Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Lees meer over:

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....