Goedemorgen Bitcoin: SEC wil cryptomarkt strenger aanpakken

619 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl |

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Amerikaanse toezichthouder legt focus op cryptomarkt in 2025

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar jaarlijkse toezichtprioriteiten voor het fiscale jaar 2025 aangekondigd, waarbij crypto-activa en de bijbehorende diensten opnieuw centraal staan.

Deze aankondiging weerspiegelt de voortdurende zorgen van de SEC over de risico’s die samenhangen met de snelle groei van de cryptomarkt, vooral in het licht van de recente volatiliteit en het toenemende aantal financiële producten die crypto bevatten. Dat is te lezen in hun aankondiging.

Google Trends: Interesse in bitcoin niet hoog, Nederland buiten top 5

Ondanks de recente stijging in de Bitcoin koers richting nieuwe all-time highs, blijft de interesse in Bitcoin wereldwijd achter bij verwachtingen. Uit gegevens van Google Trends blijkt dat de zoekopdrachten naar “Bitcoin” relatief laag zijn, met een wereldwijde score van 22, de laagste in het afgelopen jaar.

Opvallend is dat de meeste belangstelling voor Bitcoin geconcentreerd is in enkele specifieke regio’s. El Salvador voert de lijst aan met de hoogste interesse in Bitcoin, wat samenhangt met het feit dat het land Bitcoin heeft aangenomen als wettig betaalmiddel. Brazilië, Duitsland, Turkije en Oostenrijk volgen als landen waar Bitcoin ook een sterke zoekinteresse heeft, zoals te zien is in de afbeelding verderop in dit artikel.

India overweegt opnieuw verbod op bitcoin, benadrukt belang CBDC’ s

India neigt naar een verbod op zogenaamde private cryptovaluta zoals Bitcoin en Ethereum. Tegelijkertijd benadrukken ze de voordelen van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s), centrale, digitale bankmunten.

Volgens recente berichten van The Hindustan Times geven belangrijke overheidsinstellingen die zijn geraadpleegd over cryptoregulering de voorkeur aan een verbod. Volgens de overheid bieden CBDC’s vergelijkbare voordelen minder risico’s zoals marktvolatiliteit.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...