Stablecoins stijgen: USDT bereikt $ 120B marktkapital

665 totale weergaven
|

 

De USDT stablecoin van Tether, de grootste in de cryptomarkt, heeft op 20 oktober 2024 een nieuwe mijlpaal bereikt door de marktkapitalisatie van $ 120 miljard te overschrijden. Deze stijging onderstreept niet alleen de groeiende vraag naar stablecoins, maar benadrukt ook hun toenemende rol in het bredere ecosysteem van digitale activa.

Een groeiende kracht in digitale financiën

Stablecoins zoals USDT worden al lang erkend als kritieke instrumenten in de cryptomarkt, die een brug vormen tussen fiatvaluta’s en cryptocurrencies.

De recordbrekende $ 120 miljard market cap van Tether toont de groeiende afhankelijkheid van stablecoins aan, die dienen als opstap voor zowel individuele als institutionele investeerders die de cryptoruimte betreden.

Stablecoins hebben een 1:1 koppeling met een fiatvaluta zoals de US dollar, waardoor ze een minder volatiel alternatief zijn voor traditionele cryptocurrencies.

Deze stabiliteit heeft de vraag naar Tether en zijn tegenhangers gestimuleerd, omdat ze soepelere transacties mogelijk maken en fungeren als een veilige opslagplaats van waarde in de vaak volatiele digitale markt.

Nu USDT een aanzienlijk deel van de stablecoin-markt in handen heeft, zien analisten deze groei als een signaal van toegenomen liquiditeit en vertrouwen in de sector. Kadan Stadelmann, CTO van blockchainplatform Komodo, merkte op: “De stijgende market cap van USDT laat zien dat investeerders zich voorbereiden om meer toe te wijzen aan stablecoins, wat zou kunnen duiden op een bullish sentiment.”

De markt voor stablecoins bereikt nieuwe hoogtepunten

De stijging van Tether naar $ 120 miljard in market cap is onderdeel van een grotere trend binnen de stablecoin sector. Volgens gegevens van DefiLlama is de totale marktwaarde van stablecoin nu meer dan $ 171 miljard, waarmee een nieuw hoogtepunt wordt bereikt na meer dan een jaar van opeenvolgende groei.

Deze stijging in de vraag benadrukt de veranderende rol van stablecoins, niet alleen als transactiemiddel maar ook als een belangrijke activaklasse in digitale financiën.

Deze mijlpaal weerspiegelt ook de bredere acceptatie onder decentralized finance (DeFi) platforms, waar stablecoins steeds meer worden gebruikt voor leningen, staking en liquiditeitsverschaffing.

Stablecoins bieden de voordelen van stabiliteit en verminderde volatiliteit, waardoor ze ideaal zijn voor financiële producten zoals decentralized exchanges (DEX) en platforms die rendement genereren.

De toekomst van stablecoins

Nu stablecoins zoals USDT van Tether blijven groeien, wordt hun rol in het vormgeven van de toekomst van geld steeds duidelijker. Stablecoins bieden een efficiënt medium voor het uitvoeren van transacties binnen het wereldwijde financiële systeem en bieden een oplossing die de transparantie en veiligheid van blockchain combineert met de prijsstabiliteit van traditionele fiat.

Naast de onmiddellijke impact op de markt, kan de groei van USDT ook de weg vrijmaken voor verdere innovaties in use cases. Naarmate het gebruik ervan toeneemt, kunnen ze mogelijk dienen als ruggengraat voor grensoverschrijdende betalingen, decentralized finance en zelfs CBDC’s (Central Bank Digital Currencies).

Met Tether als leider gaat de stablecoin markt nu een nieuwe fase in, waarin de impact op de wereldwijde financiën die van traditionele valuta’s zou kunnen evenaren.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....