Ripple nieuws rechtszaak: is overwinning nabij na interventie Chris Larsen en wat gaat Ripple doen?

953 totale weergaven
XRP koers breekt uit en staat klaar voor een forse rally |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De rechtszaak tussen Ripple en SEC leek dit jaar eindelijk tot een einde te komen, maar een hoger beroep van de SEC en een cross-appeal van Ripple lijkt de zaak nog even voort te duren. Een doorn in het oog van veel XRP-traders, want de rechtszaak zorgt al jaren voor een druk op de Ripple koers. 

Nu lijkt co-founder Chris Larsen een nieuwe stap te zetten om de overwinning die Ripple eerder dit jaar boekte in de rechtbank vast te willen houden met een nieuwe strategische zet.

Co-founder Chris Larsen probeert verdere actie te voorkomen

Larsen heeft een ‘Notice of Appearance’ ingediend waarmee Ripple alles doet om te voorkomen dat de uitspraak van eerder dit jaar ongedaan gemaakt wordt. Het laat de inspanningen van Ripple zien dat ze er alles aan doen om ook in het hoger beroep van de SEC de overwinning vast te houden.

In de Ripple rechtszaak ging het lange tijd om de vraag of XRP gezien moest worden als ‘security’ of niet. Op dit moment is de status dat XRP niet volledig als effect gezien kan worden, maar dat Ripple wel schuldig was aan het ongereguleerd verkopen van de token aan grote instanties.

Dat de SEC hier tegen in beroep is gegaan, is aan de ene kant opvallend; er lijkt niet heel veel ruimte om de hele uitspraak om te draaien. Aan de andere kant heeft Ripple wel een boete gekregen van de rechter, maar viel deze met $ 125 miljoen veel lager uit dan de geëiste $ 2 miljard van de SEC.

Ondertussen heeft de Amerikaanse toezichthouder duidelijk gemaakt dat het ook in 2025 een focus houdt op de crypto markt.

Wat gaat Ripple doen in de rechtszaak?

Ripple spant zich tot het uiterste in om ook in deze nieuwe cyclus van de rechtszaak er positief uit te komen. De notice of appearance die onlangs ingediend is, bewijst dit, maar ook het cross-appeal dat Ripple ingesteld heeft laat zien dat Ripple misschien nog wel een stapje verder wil gaan.

Daarbij zouden ze natuurlijk graag de boete van $ 125 miljoen willen zien verminderen of zelfs zien verdwijnen, hoewel een positieve uitspraak nog veel belangrijker is. Het kan ervoor zorgen dat er veel druk van de Ripple koers wegvalt, maar ook dat de hele crypto markt een extra boost kan krijgen.

ripple koers rondom rechtszaak

Veel andere crypto projecten en bedrijven volgen de rechtszaak namelijk met grote interesse gezien er verwacht wordt dat de SEC bij een overwinning in de rechtbank ook andere projecten op zelfde gronden aan kan gaan klagen.

De Ripple koers zelf reageert vrij heftig op de ontwikkelingen in de rechtbank, waarbij er een aantal keren al een flinke crash plaatsgevonden heeft toen er nieuws over de Ripple rechtszaak naar buiten kwam. Een definitieve overwinning in het hoger beroep kan de Ripple koers dan ook weer terugbrengen naar de all-time high die in januari 2024 geplaatst werd.

Destijds stond de koers op $ 3,84 en met de huidige koers van $ 0,52 betekent dit dat er nog veel potentie ligt voor de cryptomunt. Een goede uitspraak zorgt niet alleen voor meer vertrouwen vanuit traders, maar kan ook de deur openen naar grotere samenwerkingen met partijen uit de traditionele financiële werelden.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Andere veelbelovende coins voor eind 2024

De komende periode zal Ripple nog gebukt blijven gaan onder het hoger beroep dat boven de markt blijft hangen. Dat maakt dat XRP-traders, al dan niet tijdelijk, hun investeringen verspreiden over andere cryptomunten die de komende maanden meer potentie hebben.

Op dit moment lijken er een aantal nieuwe cryptomunten aan te komen met veel potentie om eind dit jaar grote stijgingen te noteren. Het gaat hier om cryptomunten die nu nog in een presale aangeboden worden, maar eind dit jaar wel eens officieel gelanceerd kunnen worden bij exchanges.

Pepe Unchained – Presale bereikt bijna grens van $ 22 miljoen

De Pepe Unchained presale is een groot succes en de opbrengst heeft nu bijna de grens van $ 22 miljoen bereikt. De hoge opbrengst laat ook duidelijk zien dat het niet lang meer duurt voordat deze nieuwe meme coin gelanceerd wordt en bij exchanges beschikbaar komt.

Met het project komt er een meme coin bij die op een eigen layer-2 blockchain gelanceerd wordt. Deze tweede laag bovenop Ethereum zorgt ervoor dat de $PEPU token nog sneller transacties kan uitvoeren en ook nog eens lagere transactiekosten kennen.

Op dit moment koop je de token tegen een prijs van $ 0,01176 via de website van het project. Daar koppel je een wallet aan de presale widget om vervolgens ETH, USDT of BNB in te ruilen.

FreeDum Fighters – Wordt dit de meme coin van de Amerikaanse verkiezingen?

FreeDum Fighters is vorige week gelanceerd en richt zich volledig op de Amerikaanse verkiezingen. Er zijn al veel politieke meme coins, maar die hebben zich vooralsnog vooral gericht op een van de kandidaten, zoals de MAGA en KAMA-tokens.

Nu is er een nieuwe meme coin bij die voor beide kanten beschikbaar is, omdat je bij je aankoop van de token van FreeDum Fighters zelf kant kan kiezen. In plaats van Harris en Trump heb je hier de keuze uit Kamacop 9000 en Magatron.

Nadat je de token gekocht hebt en gestemd hebt op jouw kandidaat, kun je de token direct vastzetten in een staking pool. Ook hier kies je weer tussen de kandidaten, waarbij er verschil is in de APY per staking pool.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
RippleXRP

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...