Ethereum koers daalt onder $2.500 – wat zijn de herstelkansen?

642 totale weergaven
|

Ethereum (ETH) ziet een koersdaling onder $2.500 en blijft achter ten opzichte van Bitcoin. Een opkomend bullish patroon en technische indicatoren wijzen echter op herstelkansen, met name ten opzichte van BTC.

Ethereum’s strijd tegen Bitcoin en Solana

Ethereum’s native token, Ether (ETH), daalde recent tot een nieuw dieptepunt van $2.488  Deze daling werd veroorzaakt door toenemende concurrentie van andere layer-1 blockchain-projecten zoals Solana (SOL). Solana’s stijgende marktaandeel zorgde eerder deze week voor een recordhoogte ten opzichte van Ethereum, wat een negatief effect had op de vraag naar ETH en de koers onder druk zette.

Daarnaast speelt de introductie van spot Bitcoin-ETF’s een grote rol. Deze ETF’s, die sinds januari 2024 op de markt zijn, hebben institutionele investeringen naar Bitcoin getrokken, terwijl de Ethereum-ETF later in het jaar een minder sterke hype veroorzaakte. De verschuiving in kapitaalstromen heeft ETH in een nadelige positie gebracht, en de vraag blijft of Ethereum zijn plek kan behouden in een steeds competitiever landschap van blockchain-projecten.

De invloed van Bitcoin ETF’s op ETH-markten

De marktintroductie van Bitcoin ETF’s begin 2024 gaf Bitcoin een aanzienlijke impuls en trok kapitaal weg van altcoins zoals Ethereum. Hierdoor beleeft ETH niet alleen een daling ten opzichte van de dollar, maar ook ten opzichte van Bitcoin. De ETH/BTC-verhouding is sinds augustus 2024 in een neerwaarts patroon terechtgekomen, wat extra druk op ETH zette. Een daling onder de 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelde (EMA) markeerde een cruciaal punt voor Ethereum, en analisten wijzen op potentiële daling tot het septemberniveau van $2.149 als de koers onder de $2.461 blijft.

Een lichtpuntje in de huidige technische analyse is echter een mogelijk herstel voor ETH ten opzichte van BTC. ETH/BTC beweegt binnen een ‘falling wedge’-patroon, een patroon dat vaak wijst op een trendomkeer. Dit patroon wordt gevormd door dalende, convergerende trendlijnen, en zodra de koers door de bovenste lijn breekt, volgt vaak een koersstijging. Voor ETH/BTC zou een doorbraak boven de bovenste lijn leiden tot een koersdoel rond de 0,0447 BTC, wat samenvalt met het 200-daags EMA, een belangrijke technische weerstandszone.

De ETH koers ten opzichte van de BTC koers. Bron: FXempire/Tradingview

Analisten verwachten dat de koers van ETH ten opzichte van BTC kan stijgen richting dit doel als de vraag naar Ethereum herstelt, vooral als overbought-signalen voor SOL/ETH verder ontwikkelen. Dit zou Ethereum mogelijk weer in een concurrentievere positie brengen.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts.
Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

Lees meer over:
btc koerseth koers

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...