Ethereum koers blijft achter door lage interesse: Blijft ETH dalen?

307 totale weergaven
Zakt de Ethereum koers verder door lage interesse? |

Terwijl de Bitcoin koers de laatste tijd flink aan het stijgen is, blijft de Ethereum koers achter. Eerder werd nog verwacht dat de Ethereum koers zou stijgen tot boven de $6.000, onder andere door de Pi Cycle Top-indicator. Deze indicator gebruikt de 111-daagse en 350-daagse Simple Moving Averages (SMA) om een mogelijk koershoogtepunt te voorspellen. Toch ziet het er nu minder rooskleurig uit. Dus wat gaat de Ethereum koers doen?

Ethereum koers staat onder druk door interesse in Bitcoin

De Ethereum koers staat momenteel op ongeveer $2.603, terwijl de 350-daagse SMA rond de $5.699 zit. Dit geeft aan dat de kans kleiner wordt dat Ethereum deze koers in de nabije toekomst zal overstijgen. De populariteit van Ethereum lijkt af te nemen, terwijl Bitcoin juist meer aandacht trekt.

Een duidelijk voorbeeld hiervan is te zien bij institutionele beleggers. Zo stroomde er deze week maar liefst $1 miljard in Bitcoin ETF’s, terwijl Ethereum ETF’s slechts $5 miljoen binnenhaalden op 17 oktober. Dit verschil laat zien dat grote investeerders nu meer geïnteresseerd zijn in Bitcoin dan in Ethereum.

Ook bij particuliere beleggers in de Verenigde Staten is deze trend zichtbaar. Volgens CryptoQuant is de Coinbase Premium Index voor Ethereum recent gedaald naar een negatief gebied. Dit betekent dat meer mensen Ethereum verkopen dan kopen, wat een bearish signaal is voor de koers.

Ethereum Coinbase Premium Index. Source: CryptoQuant

Ethereum koers verwachting: Gaat ETH dalen?

De huidige koersbeweging van Ethereum lijkt veel op de patronen die we eerder zagen in mei en november 2021. Destijds daalde de Ethereum koers in korte tijd flink, met een daling van 52% in mei en 45% in november. Op dit moment houdt Ethereum zich vast aan de $2.455 als steunpunt, maar de lage handelsvolumes wijzen erop dat dit niet lang zal duren.

Als deze steun breekt, kan de koers verder zakken tot ongeveer $2.186. Aan de andere kant, als er weer meer interesse komt in Ethereum, zou de ETH koers kunnen stijgen tot ongeveer $3.814 op de middellange termijn.

Ethereum Weekly Price Analysis. Source: TradingView

Lees meer over:
eth koersEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...