Gaat de Ethereum koers naar dit steunpunt voor een bullish reversal?

430 totale weergaven
Is de Ethereum koers op zoek naar steun voor herstel? |

In de afgelopen 24 uur heeft de Ethereum koers een kleine daling van 1,24% laten zien. Dit lijkt op een retracement, een korte terugval die vaak voorkomt in markten die op weg zijn naar herstel. Dit soort bewegingen worden gezien als pauzes voordat de koers weer stijgt. Eerder deze week steeg de ETH koers nog met 1,62%, maar volgens analisten kan de koers verder dalen.

Mogelijke daling van Ethereum koers richting steungebied

Op dit moment laten de grafieken geen sterke signalen zien dat de ETH koers weer snel zal stijgen. Dit kan erop wijzen dat de koers op zoek is naar een steunpunt, ook wel een liquiditeitszone genoemd, waar meer vraag ontstaat om de prijs weer te laten stijgen.

Het eerstvolgende belangrijke steungebied ligt tussen $2.536,47 en $2.484,44. Als de ETH koers in deze zone komt, is er kans op een herstel richting $2.820,92, wat een belangrijk doel is. Als de koers echter verder zakt onder deze zone, kan dit een zogenoemde “stop hunt” veroorzaken. Dit betekent dat de prijs verder daalt om genoeg liquiditeit te vinden, voordat een sterke stijging volgt. Blijft de koers langer dalen, dan kan dit erop wijzen dat Ethereum in een bearish trend terechtkomt.

Source: TradingView

Technische signalen voor Ethereum zijn bearish

De Relative Strength Index (RSI) staat momenteel op 58,15, wat nog positief is, maar de indicator daalt langzaam. Dit geeft aan dat de koopkracht minder wordt. Een RSI boven de 50 betekent dat er positieve druk is, terwijl een waarde onder de 50 juist op verkoopdruk wijst. Als de RSI blijft dalen, kan de ETH koers naar het eerder genoemde steungebied bewegen.

De MACD (Moving Average Convergence Divergence), die aangeeft hoe sterk de markt is, laat ook een daling in koopkracht zien. De groene balken in de grafiek, die koopdruk aanduiden, worden kleiner. Dit betekent dat, hoewel de markt in goede gezondheid is, de kracht achter de prijs afneemt.

Source: TradingView

De Open Interest, een indicator die laat zien hoeveel contracten er in de markt openstaan, toont dat veel traders shortposities innemen. Dit betekent dat ze inzetten op een daling van de ETH koers. Volgens gegevens van CoinGlass is de Open Interest gedaald naar $13,56 miljard, een daling van 2,89%. Dit suggereert dat veel handelaars verwachten dat de koers verder kan dalen.

Lees meer over:
eth koersEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...