Hackers stelen vermoedelijk $20M van crypto portemonnees van Amerikaanse overheid

705 totale weergaven
|

ย 

Hackers hebben vermoedelijk 20 miljoen dollar aan cryptocurrency gestolen uit portemonnees van de Amerikaanse overheid die gekoppeld zijn aan in beslag genomen activa, waardoor zorgen zijn ontstaan over de veiligheid van door de overheid gecontroleerde crypto.

Hackers richten zich op in beslag genomen activa

In een belangrijke inbreuk hebben hackers naar verluidt ongeveer $20 miljoen aan cryptocurrencies gestolen uit Amerikaanse overheidsportemonnees, in eerste instantie gesignaleerd door blockchain analytics bedrijf Arkham Intelligence.

De gestolen activa omvatten stablecoins USDC, USDT, aUSDC en Ethereum (ETH), waarbij de fondsen afkomstig zijn van eerdere inbeslagnames door de overheid in verband met de beruchte Bitfinex hack van 2016.

On-chain sleut ZachXBT heeft de verdachte transacties verder geverifieerd, wat erop wijst dat de hackers al zijn begonnen met het witwassen van de fondsen.

Gestolen Bitfinex activa in het centrum van de inbraak

De betrokken activa gaan terug tot de Bitfinex hack, waarbij hackers in 2016 meer dan $ 4,5 miljard aan Bitcoin stalen. Rechtshandhaving herstelde later een aanzienlijk deel van deze fondsen door ze over te zetten naar beveiligde overheidsportemonnees.

Arkham markeerde echter recente onverwachte geldoverdrachten van portemonnee โ€œ0xc9Eโ€ โ€“ een van de door de overheid gecontroleerde adressen die gekoppeld is aan Bitfinex inbeslagnames โ€“ naar een onbekende portemonnee, โ€œ0x3486โ€. Deze portemonnee heeft sindsdien tegoeden omgezet in Ethereum, wat het traceren moeilijker maakt.

Hoe hackers het gestolen geld witwassen

Arkham Intelligence meldde dat de gestolen activa worden verplaatst via verschillende instant exchanges, zoals Switchain en Binanceโ€™s geneste service, wat wijst op een gecoรถrdineerde witwaspoging.

Blockchain analisten zagen ook aanzienlijke transfers naar Binance deposit wallets, wat het traceren nog ingewikkelder maakt. Ondanks een afname van de algehele on-chain criminaliteit, is de instroom van illegale fondsen gestegen van 857 miljoen dollar naar 1,58 miljard dollar in 2024, volgens Chainalysis.

Implicaties en volgende stappen

De diefstal roept vragen op over de beveiligingsprotocollen rondom crypto-activa van de Amerikaanse overheid, met name die van spraakmakende zaken als Bitfinex. Autoriteiten monitoren nu blockchainadressen in samenwerking met beveiligingsexperts, terwijl publieke zorgen blijven hangen over hoe veilig overheidsportemonnees zijn tegen toekomstige aanvallen.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts. Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel!

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....