ADA’s open interest bereikt dieptepunt, kans op 21% daling – waarom stijgt Cardano niet?

367 totale weergaven
|
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Veel Cardano traders beginnen zo langzamerhand het geloof in de cryptomunt kwijt te raken, zeker nu de koers opnieuw signalen laat zien dat het een verdere daling in kan zetten. Zo heeft de open interest van Cardano een dieptepunt bereikt en zal zonder bullish omkeer de koers een 21% daling mee kunnen maken. 

Deze daling zou volgen op een langere periode waarin Cardano vergeleken met vergelijkbare cryptomunten slecht presteert. Op dit moment staat de Cardano koers op $ 0,34, waarmee de koers sinds maart van dit jaar bijna gehalveerd is.

ADA’s open interest bereikt dieptepunt

De open interest is een cijfer dat gebruikt wordt om aan te geven hoeveel futures er nog openstaan bij een bepaalde belegging. Dit zijn contracten die beleggers afsluiten met een exchange of broker om te investeren in een bepaalde cryptomunt op een bepaalde datum in de toekomst.

Op dit moment staat de open interest van Cardano op $ 138 miljoen waarmee het in drie dagen tijd met 35% gedaald is. Tijdens diezelfde periode heeft de Cardano koers ook opnieuw een tik gehad, waarin het zo’n 5% daalde.

cardano koers

Normaal gesproken betekent een daling van de open interest dat veel traders het vertrouwen kwijt zijn in de munt en dus ook niet meer verwachten dat deze in de toekomst grote stijgingen zal tonen. Hoewel de open interest een bearish momentum aan lijkt te geven, zijn er toch nog traders die wel vertrouwen houden.

Dat blijkt uit de positieve funding rate van Cardano op dit moment. Verspreid over verschillende crypto exchanges lijken er meer futures geopend te worden waardoor de funding rate op dit moment op 0,009% staat.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Waarom stijgt Cardano niet?

Waar Cardano in het voorjaar nog wel stijgingen liet zien en in maart zelfs lange tijd boven de $ 0,70 stond, is het momentum sindsdien helemaal weg rondom de coin. In april zakte de Cardano koers nog met meer dan $ 0,10 in slechts twee dagen tijd en sindsdien komt het niet meer boven de grens van $ 0,50 uit.

Het is opvallend dat Cardano het zo lastig heeft, want vergelijkbare coins doen het dit jaar prima. Door deze goed presterende andere altcoins is Cardano echter ook de positie in de top 10 meest waardevolle cryptomunten kwijtgeraakt aan coins als Tron en Toncoin.

Een daling van 21% voor de Cardano koers vanaf het huidige punt zou de altcoin naar een nieuwe jaarlijks dieptepunt brengen rond de $ 0,25. Op dit moment beweegt het rond een klein ondersteuningsniveau op $ 0,34 en staat er een bredere ondersteuning op $ 0,31. Een daling richting $ 0,25 zal dit weekend waarschijnlijk nog niet plaatsvinden.

Aan de bovenkant is er voor de Cardano koers echter veel weerstand te vinden, nadat het eergisteren wegzakte vanaf een koers van $ 0,37.

cardano ondersteuning

Ondanks het negatieve sentiment rondom Cardano zijn er ook signalen die aan zouden geven dat Cardano op het punt van een uitbraak staat.

 

Alternatieven voor teleurgestelde Cardano traders

Cardano traders die het helemaal niet meer zien zitten in de altcoin zoeken hun heil steeds vaker bij andere coins. Zo kijken ze met interesse naar coins als Tron en Toncoin die ze ingehaald hebben op de ranglijst van cryptomunten, of naar bekende altcoins als Solana die afgelopen jaar juist wel hele goede resultaten weet te overleggen.

Voor de meer avontuurlijke traders zijn er ook veel kansen in de meme coin sector. Daar worden nog altijd veel nieuwe coins gelanceerd en hoeveel er veel floppen, zijn de succesverhalen ook meteen een dusdanig succes dat ze een eventueel verlies rondom Cardano gemakkelijk wegvagen.

Hieronder vind je twee van deze meme coins waar Cardano traders al massaal naar overgestapt zijn. Beide meme coins worden aan traders aangeboden via een crypto presale en zullen binnen afzienbare tijd gelanceerd worden bij exchange.

Pepe Unchained – Pepe krijgt zijn eigen layer-2 chain

De ontwikkelaars van Pepe Unchained houden duidelijk van de Pepe meme en geven deze meme eindelijk een eigen blockchain. Waar de originele Pepe nog vasthangt aan de Ethereum blockchain wordt voor Pepe Unchained een layer-2 chain ontwikkeld waarmee het transacties sneller kan versturen en minder transactiekosten rekent.

Verder biedt deze layer-2 chain goede kansen voor de toekomst van het project, gezien ontwikkelaars gebruik kunnen maken van de technologie om hun eigen applicaties te ontwikkelen. Het team achter Pepe Unchained zal dat alvast voor doen, met de ontwikkeling van een eigen decentrale exchange die live gaat aan het eind van de presale.

Pepe Unchained is al een groot succes, met een opbrengst van bijna $ 22,5 miljoen. Je hebt nog heel even om zelf in de coin te investeren door je wallet te koppelen met de website en ETH, USDT of BNB in te ruilen tegen de $PEPU tokens. Je kunt direct na deze aankoop de tokens vastzetten in een staking pool met een geschatte APY van meer dan 100%.

 

Flockerz – Verdien extra tokens in de FlockTopia DAO

Met het nieuwe Flockerz project komt er een meme coin op de markt die de vogel Koning Birb als mascotte gebruikt. Rondom deze mascotte moet ‘The Flock’ ontstaan, een community die de meme coin blijft ondersteunen in de komende jaren.

Het community-gevoel wordt extra kracht bij gezet door de ontwikkeling van de FlockTopia DAO. In een DAO kun je als holder van de token mee beslissen over de toekomst van een project doordat ontwikkelaars hier voorstellen in doen. Bij Flockerz wordt dit geïntroduceerd met Vote-to-Earn mechanisme, zodat je ook nog tokens kan verdienen door te stemmen.

Flockerz

In de Flockerz presale is momenteel meer dan $ 1 miljoen opgehaald en je kunt zelf investeren in de tokens tegen de prijs van $ 0,0058268 per token.

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...