Crypto analist: bekende crypto’s om in de gaten te houden BTC, SUI & ADA – gaat crypto weer stijgen?

843 totale weergaven
|
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Uptober is bijna voorbij en het was tot nu toe een turbulente maand voor crypto. De langverwachte stijging kwam op 10 oktober en op dit moment worstelen vele bekende crypto’s zich uit de resulterende correctie die op 21 oktober werd ingezet. Met nog een paar dagen te gaan, kan er nog vanalles gebeuren, maar vooral Bitcoin (BTC), Sui (SUI) en Cardano (ADA) hebben volgens een crypto analist de potentie om grote sprongen te maken. Dit zijn dan ook de crypto’s om in de gaten te houden bij het beantwoorden van de vraag, gaat crypto weer stijgen?

Bitcoin – het digitale goud

Bitcoin werd in 2009 geïntroduceerd als de eerste gedecentraliseerde digitale currency. Met het Proof of Work (PoW) consensus mechanisme van Bitcoin, zijn het miners die transacties valideren en het netwerk veilig houden. Met een totaal van 21 miljoen BTC tokens, wordt de crypto vaak als het digitale goud gezien en met een market cap van $ 1,33 biljoen op dit moment, is het veruit de grootste cryptocurrency op de markt.

De interesse van institutionele investeerders in Bitcoin groeit en volgens een crypto analist zal Bitcoin op de lange termijn blijven groeien. Waar het momenteel handelt op $ 67.050, kan het over een paar jaar mogelijk gestegen zijn naar $ 110.000.

Bitcoin koers
Bitcoin koers bron: TradingView

Het weerstandsniveau van BTC zit op $ 69.000 en historisch gezien is dat een lastige, maar als dat lukt, kan de Bitcoin koers mogelijk een behoorlijke sprong opwaarts maken.

Sui – Layer 1 blockchain voor dApps

Sui werd ontwikkeld door Mysten Labs die deze Layer 1 blockchain in 2023 op de crypto markt bracht. Het werd al snel geprezen om de veilige en efficiënte omgeving die het biedt voor gedecentraliseerde applicaties (dApps). Sui is geschikt voor zowel Web3 als gaming apps en doordat het gebruik maakt van parallel transaction processing, kunnen transactiekosten laag blijven terwijl developers tegelijk vrij complexe assets kunnen creëren op de Sui chain.

Volgens de crypto analist zal de vraag naar ecosystemen als Sui blijven groeien zolang de vraag naar schaalbare en de efficiënte dApps groeit. SUI is op dit moment de 21e grootste cryptocurrency met betrekking tot de market cap die op dit moment $ 4,9 miljard bedraagt. Sui handelt momenteel op een koers van ongeveer $ 1,78. Midden oktober behaalde de Sui koers nog een nieuwe ATH met $ 2,36 en volgens een crypto analist kan de koers daar binnenkort weleens bovenuit gaan komen.

Cardano – efficiëntie en features voor smart contracts

Waar Bitcoin de eerste generatie blockchain was en Ethereum, met de introductie van smart contracts, tot de tweede generatie behoorde, daar behoort Cardano tot de derde generatie blockchains. Cardano werd in 2017 gelanceerd en ten opzichte van eerdere generaties, richt het zich op de schaalbaarheid, duurzaamheid en interoperabiliteit van de blockchain met lagere kosten, efficiëntie en betere transactiedoorvoer. Het biedt hierbij een sterke omgeving voor zowel smart contracts als dApps.

Cardano is met een market cap van $ 11,6 miljard de elfde grootste cryptocurrency van dit moment en de ADA koers beweegt momenteel rond de $ 0,33. De ATH van $ 3,10 lijkt daarom ver uit het zicht te zijn, maar volgens de crypto analist heeft Cardano veel potentie vanwege de mogelijkheden die het biedt voor smart contracts. Daarnaast is er onlangs ook een BTC/ADA integratie aangekondigd tijdens de Cardano summit. Hiermee kunnen developers straks op Bitcoin bouwen zonder het Bitcoin protocol of code te hoeven aanpassen.

Meme coins om in de gaten te houden

Zoals je uit de informatie hierboven ook kunt opmaken, komen nieuwe cryptoprojecten vaak met nieuwe innovatieve ideeën om verbeteringen aan te brengen aan de crypto sector. Ook al worden meme coins hierbij vaak over het hoofd gezien, staan de grootste meme coins qua market cap toch op de achtste en dertiende plek in de crypto ranglijsten. Dat zijn namelijk Dogecoin en Shiba Inu.

Beide projecten zijn met innovatieve ideeën gekomen. Zo bouwde Dogecoin een eigen blockchain bij de lancering van de coin en bouwde Shiba Inu onlangs ook een blockchain met Shibarium. Maar net als de bekende crypto’s Sui en Cardano dat deden ten opzichte van Bitcoin, zijn er nieuwe cryptomunten die de zwaktes van hun voorgangers inzien, ervan leren en indrukwekkende ecosystemen opbouwen. Deze veelbelovende cryptomunten zijn nog niet gelanceerd op de exchanges, maar zijn nu in presale.

Pepe Unchained – een efficiënte en goedkope Layer 2 blockchain

Als Sui en Cardano het belang niet hadden ingezien van efficiëntie en lage transactiekosten, dan waren ze wellicht nooit ontwikkeld, maar vandaag de dag behoren ze tot de meest bekende cryptomunten. Pepe Unchained ($PEPU) zag eveneens het belang van efficiëntie en besloot een Layer 2 blockchain te bouwen bovenop het netwerk van Ethereum, waarmee het alle problemen met het main netwerk omzeilt en meteen een bridge is met ETH.

De Pepe Chain is 100x sneller dan Ethereum en is daarmee niet alleen efficiënter, maar ook goedkoper. Het komt compleet met features als een gedecentraliseerde exchange, block explorer en geavanceerde analytics. Daarnaast heeft het zijn deuren al tijdens de presale geopend voor developers om de L2 te testen en die daar mogelijk $PEPU builder grants mee kunnen verdienen.

Op dit moment heeft deze crypto presale al $ 22,4 miljoen opgehaald. De $PEPU token te koop voor $ 0,01177 per stuk waarmee je dus 5000 $PEPU tokens voor $ 58,85 kan kopen.

 

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

 

Crypto All-Stars – het unified stakingsplatform voor meme coins

Hoe meer cryptomunten er zijn, des te groter het portfolio wordt van menig investeerder. Wie verschillende meme coins bezit, zal soms van platform naar platform moeten navigeren om de crypto’s te kunnen staken. Crypto All-Stars ($STARS) biedt hiervoor de oplossing met de MemeVault die het ontwikkelde. Dit is een unified stakingsplatform voor verschillende meme coins van verschillende blockchains. Hier kun je onderdak bieden aan al je favoriete meme coins zoals Dogecoin, Floki Inu, TurboToken, Based Brett, Pepecoin en Shiba Inu.

De native token $STARS krijgt hierbij de meeste belangstelling en dat komt niet alleen door de glinsterende naam. Met het bezitten van $STARS tokens kun je namelijk extra staking rewards verdienen en dat kan oplopen tot wel drie keer zoveel staking rewards. Op dit moment zijn de staking beloningen van de $STARS token zelf ook niet mis met een APY van 561%.

Op dit moment heb je een $STARS token in bezit voor de prijs van $ 0,0015248, maar let op want na het weekend zal deze prijs weer worden opgeschroefd en het APY percentage wordt steeds lager.

 

FreeDum Fighters – voor satire tijdens de presidentsverkiezingen

De presidentsverkiezingen staan voor de deur en vele politieke meme coins hebben dan ook behoorlijk geknald de afgelopen tijd. Dergelijke coins zijn niet de nieuwe ADA’s of SUI’s, maar ze doen het alsnog vrij goed. FreeDum Fighters ($DUM) is echter de enige die wat satire en luchtigheid brengt aan de politieke strijd en introduceert daarbij een interessant staking mechanisme.

Wie investeert in de presale crypto FreeDum Fighters maakt de keuze om achter een van de twee fighters te staan MAGATRON, gebaseerd op Trump, of KAMACOP 9000, gebaseerd op Harris. Wekelijks vindt er onder de community een debat plaats waarbij het winnende team crypto airdrops ontvangt. Daarnaast is je keuze ook direct verbonden aan de staking rewards, met momenteel een 1527% APY voor Kamacop en een 386% APY voor Magatron.

$DUM kost op dit moment $ 0,000055 per token.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
bitcoin koersCardanoSui

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...