Disclaimer
Wanneer je via affiliate links in onze content een aankoop doet, kunnen wij een commissie verdienen zonder extra kosten voor jou. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Hackers gebruiken Ledger Discord om phishinglinks te verspreiden

Hackers gebruiken Ledger Discord om phishinglinks te verspreiden 139

 

Hoewel cryptocurrencies een vernuftig staaltje technologie is, heeft het net als veel andere ontwikkelingen ook zwakke schakels. Hackers maken hier graag gebruik van en worden hier jaar in, jaar uit steeds vernuftiger in. Zo maken ze hele platformen precies na, doen ze zich perfect voor als medewerker of nemen ze een computer uit de organisatie over, zodat ze werkelijk vanuit een bedrijf kunnen opereren. Ook recentelijk was het opnieuw raak.  Ditmaal gebruikte een aantal hackers het Discord kanaal van de hardware wallet Ledger. Daar probeerden zij informatie te verkrijgen, zodat ze bij de hardware wallets konden komen.

Slimme truc met onbekende schade

De oplichters wisten zich voor te doen als een moderator of medewerker van Ledger en stuurde verschillende phishinglinks in de chats om gegevens te ontfutselen van nietsvermoedende crypto bezitters. Wanneer zij deze links volgden, moesten zij hun recovery seed invullen. Een klassieke truc, waarmee de hackers vervolgens eenvoudig bij de wallets konden komen en dus ook de cryptocurrencies konden stelen. Hoeveel slachtoffers er zijn gevallen is onbekend, ook is niet bekend wat de mogelijke schade is geweest.

Waar velen zweren bij een hardware wallet, lijkt nu ook deze manier van opslag niet langer veilig te zijn. Het is belangrijk om ook een hardware wallet goed te beveiligen en af te schermen. Hoewel de hack via Disord verliep en Ledger weinig schuld kan hebben aan dit voorval, proberen zij toch ook om op hun manier een steentje bij te dragen aan de veiligheid.

Wat kan je zelf doen ter bescherming van je hardware wallet?

Een hardware wallet is ontworpen om jouw crypto bezitten offline op te slaan. Hierdoor zou het goed beveiligd moeten zijn tegen aanvallen van buitenaf en in de basis is dat het ook. Maar op een aantal verschillende manieren kan het hackers toch lukken om bij jou bezittingen te komen.

De maatregelen die je hier zelf tegen kan nemen zijn onder andere om nooit je recovery seed te delen. Deze rij met willekeurige woorden kan namelijk toegang geven tot de bezittingen. Daarnaast dien je alleen officiële software en links te gebruiken. En je dient de internetadressen altijd te controleren. Soms zijn het onbeveiligde pagina’s of is de naam lijkend maar toch een beetje anders

Extra beveiliging is altijd beter

De gebruikte techniek is moeilijk te voorkomen door Ledger of Discord. Het betreft namelijk een chat waarbij mensen anoniem met elkaar kunnen communiceren. Zich voordoen als een ander is een favoriete methode, omdat het goed werkt en het voor ontwikkelaars lastig is tegen te houden.

Toch zijn er veel voorzorgsmaatregelen die je zelf kan nemen ter bescherming. Deze werken vaak beter dan dat wanneer het programma iets doorvoert. Zo controleer je altijd de updates goed en weet je dat het veilig is. Ook kan je zorgen voor 2-factor authenticatie, het proces extra monitoren of een andere geavanceerde toegangscontrole toevoegen.

Ledger past protocollen aan ter voorkoming van vergelijkbare hacks

Ledger heeft het incident inmiddels bevestigd. Volgens hen zijn de hackers niet doorgedrongen in de hardware wallets, maar hebben zij enkel informatie verzameld via het chatplatform. Toch laat het bedrijf het er niet bij zitten. Zo zal er een strengere toegang worden gehanteerd voor beheerders van sociale media kanalen, zullen verdachte berichten sneller verwijderd worden.

Afsluitend zullen er educatieve waarschuwingen worden gedeeld ter bewustwording van wat hackers doen en zal Ledger meer communiceren over updates, veiligheid en dreigingen. Op deze manier hoopt het bedrijf haar gebruikers zo veel mogelijk te beschermen voor toekomstige aanvallen of trucs. Of de maatregelen voldoende zijn om hackers tegen te houden is nog maar de vraag. Door hun creatieve oplossingen hebben zij waarschijnlijk al snel weer een andere methode bedacht om informatie te verkrijgen en slachtoffers te maken.

Koop je crypto via Best Wallet

Best wallet is een topklasse crypto wallet waarmee je anoniem crypto kan kopen.
Met meer dan 60 chains gesupport kan je al je main crypto coins aanschaffen via Best Wallet.

Best wallet - betrouwbare en anonieme wallet

Best wallet - betrouwbare en anonieme wallet

  • Meer dan 60 chains beschikbaar voor alle crypto
  • Vroege toegang tot nieuwe projecten
  • Hoge staking belongingen
  • Lage transactiekosten
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

Wij hanteren een strikt redactioneel beleid dat gericht is op feitelijke nauwkeurigheid, relevantie en onpartijdigheid. Onze content, gecreëerd door vooraanstaande experts uit de industrie, wordt nauwgezet beoordeeld door een team van ervaren redacteuren om te zorgen voor naleving van de hoogste normen in rapportage en publicatie.

Door: Nick de Jong

Nick de Jong werkt als Bitcoin en economie expert voor Bitcoinmagazine.nl. Naast zijn werk als schrijver, werkt Nick ook als juridisch ondersteuner bij de overheid. Nick's interesse voor crypto ontstond jaren terug, in 2015. Blockchain en regelgeving trokken zijn aandacht. Nick verdiepte zich in...

Array
(
    [0] => 222313
    [1] => 221166
    [2] => 221387
    [3] => 222472
    [4] => 222366
)