
Een failliet Brits bedrijf, Aaro Capital, ondergaat een liquidatie op de Kaaimaneilanden. Dit houdt in dat alle activa worden verkocht. Dit heeft flinke gevolgen voor cryptofondsen met een vermogen van meer dan £ 8 miljoen. Hoe raakt dit faillissement de cryptowereld en hoe kan er in de toekomst voor komen worden dat dit opnieuw gebeurd?
Aaro Capital failliet verklaard
Aaro Capital is failliet verklaard op de Kaaimaneilanden. Het bedrijf is onderdeel van de AXIA Group en vervolgens gefuseerd met MergeCo. Deze keuze is gemaakt om de liquidatie binnen één rechtsgebied mogelijk te maken.
Aaro Capital is een financiële dienstverlener uit het Verenigd Koninkrijk die zich richt op de langetermijngroei van cryptoactiva. Daarnaast richten zei zich op Distributed Ledger Technology gerelateerde bedrijven in het Verenigd Koninkrijk.
MergeCo en ANF, zijn in vrijwillige liquidatie geplaatst en hun gezamenlijke vrijwillige liquidatoren vragen om toezicht van de Grand Court. Dit zorgt ervoor dat Aaro Capital al zijn vermogen zal verliezen.
Aaro Capital failliet verklaard op de Kaaimaneilanden
De Kaaimaneilanden staan er juist om bekend dat ze een stabiele economie hebben met een sterk regelgevingskader voor de financiële sector. Daarnaast is de financiële sector erg aan het groeien op de Kaaimaneilanden, waardoor er veel kansen open liggen voor bedrijven.
Ook zijn de Kaaimaneilanden dan een stabiele investering voor investeerders die investeren in cryptocurrency. Bij Aaro Capital is er dan ook flink iets misgegaan, waardoor het bedrijf failliet is verklaard. De Kaaimaneilanden zijn normaal gesproken een ideale plek om je bedrijf op te bouwen die met cryptocurrency werken.

Check onze gids over de crypto die volgens ons snel kan gaan stijgen!
Hoe raakt dit faillissement investeerders wereldwijd?
Wanneer een bedrijf failliet wordt verklaard, zal dit altijd invloed hebben op de financiële wereld. De investeerders die hebben geïnvesteerd in Aaro Capital, zullen in alle gevallen verlies lijden. De waarde van hun aandelen daalt vaak drastisch en in sommige gevallen kunnen ze zelfs waardeloos worden.
Daarnaast kan dit ervoor zorgen dat de cryptocurrency adoptie vertraagd wordt. Wanneer een bedrijf binnen de industrie niet werkt, kan dit erop wijzen dat er minder vertrouwen is bij handelaren. Daarnaast kunnen mensen buiten de industrie daardoor denken dat de cryptocurrency wereld niet goed in elkaar zit, omdat een bedrijf binnen deze industrie failliet kan gaan.
Het falen van grote cryptofondsen
Het komt wel vaker voor dat grote cryptofondsen het om een of andere reden toch niet redden. Een goed voorbeeld hiervan is FTX, een van de grootste cryptofondsen ooit. FTX heeft in november 2022 faillissement aangevraagd. FTX begon te crashen toen er berichten naar buiten kwamen dat FTX investeerders geld gebruikte om het zusterbedrijf, Alameda Research, overeind te houden.
Het komt vaker voor dat grote cryptofondsen fouten maken, waardoor zij faillissement aan moeten vragen. Voor elk cryptofonds is het van belang om de investeringen van de investeerders altijd binnen de fonds zelf te houden. Wangedrag binnen een bedrijf zal er altijd voor zorgen dat investeerders zich terugtrekken en niets meer te maken willen hebben met het bedrijf, wat ook logisch is.
Best wallet is een topklasse crypto wallet waarmee je anoniem crypto kan kopen. Best wallet - betrouwbare en anonieme wallet
Met meer dan 60 chains gesupport kan je al je main crypto coins aanschaffen via Best Wallet.