Galaxy Digital lanceert onderzoekstak en breidt 40% uit

Galaxy Digital lanceert een onderzoekstak en wil haar team met 40% uitbreiden. Dat meldt de firma uit New York onder leiding van de bekende investeerder Mike Novogratz.

Nieuwe uitbreiding

Alex Thorn, afkomstig van vermogensbeheerder Fidelity, gaat de researchtak leiden. Eerder was bij manager bij Avon Ventures, een durfkapitalist die geld steekt in bitcoin – en cryptobedrijven. Thorn vertelt aan The Block dat Galaxy wil uitgroeien tot een full service investeringsbank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat is een voordeel op Wall Street, want daar werken investeringsbanken samen om gezamenlijk (advies) diensten aan te bieden aan hun klanten. Galaxy wil dat spel gaan meespelen als pure bitcoin – en cryptospeler. Maar in tegenstelling wat bij aandelen gebruikelijk is, gaat Galaxy géén koop – of verkoopadviezen geven op cryptovaluta.

Hoe de producten en diensten van het onderzoeksteam er uit gaan zien, laat Thorn nu nog even in het midden.

Mining

De stap van Galaxy volgt na het lanceren van een mining bedrijf onder haar vleugels. Het is Amanda Fabiano, óók afkomstig van Fidelity, die daar de leiding over heeft. In 2021 moet het team internationaal met 40% uitgebreid zijn met name op de gebieden onderzoek en klantadvies.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...