Bitcoin Update: koers consolideert verder onder $60.000

De Bitcoin (BTC) koers staat momenteel op momenteel op 18,848.93USD. Rond $60.000 zit een flinke weerstand alvorens de koers verder kan stijgen.

De huidige recordprijs ligt op $61.782. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update

Ook deze week lijkt voor de koers van Bitcoin een rustige week te worden. Het ziet er naar uit dat de consolidatiefase zich aan het doorzetten is en een uitbraak nog op zich laat wachten.

Ook al leek het erop dat de koers op het punt van uitbreken stond het afgelopen weekend.

De huidige beweging op de markt laat wat ruimte voor tot rust komen van indicators, waarvoor een consolidatiefase vaak gebruikt wordt. Ervaren handelaren zien het vaak als een reset, wat voor bulls goed uit kan komen.

Gezien het lange en stevige doorstijgen de afgelopen weken vlogen indicators ook flink in overbought regionen. Een kans voor bulls om zich klaar te maken voor een nieuwe stijging.

Bitcoin daggrafiek

Wanneer we de huidige daggrafiek bekijken van Bitcoin zien we eigenlijk weinig verrassende dingen. Met nog steeds veel weerstand rond $59.000 a $60.000 zien we dat de koers daar tegenaan drukt en nog niet weet verder te stijgen.

Wat precies binnen de consolidatiezone tussen $51.000 en $59.000 past.

Het niet doorbreken van $59.000 doet dan ook vermoeden dat de koers hoogstwaarschijnlijk de onderkant van de consolidatie gaat proberen te testen war rond de $51.000 ligt.

Gezien de huidige support welke daar ligt zal de koers ook daar binnen de consolidatiezone blijven bewegen.

Bitcoin Update: koers consolideert verder onder $60.000

Echter zien we nog een flinke support rond $56.000 liggen waar de koers momenteel op weet blijven te hangen. Mocht deze hier blijven dan kan dat een setup worden om nogmaals $59.000 te testen en ook een kans om nogmaals door $60.000 proberen te stijgen.

Een uitbraak omhoog kan dus potentieel dichterbij zijn dan in de eerste instantie verwacht.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Als we met dat gegeven de 4-uurgrafiek van Bitcoin erbij pakken zien we dat de huidige support van $56.000 flink ondersteund wordt.

Waarbij de 200 MA trendlijn ook support weet te geven en de koers omhoog blijft drukken. De uptrend weet dus voldoende kracht te geven om de prijs hoog te houden.

Als deze staande blijft dan zal de koers op korte termijn al weer richting $59.000 stijgen. Gezien de vele tests daar ligt een doorbraak op de loer.

Al kan een nieuwe mislukte poging op deze weerstand zorgen voor een flinke dip, zeker richting de onderkant van de consolidatie op $50.000. Mede omdat vaak gezien wordt dat herhaaldelijk mislukken van een doorbraak vaak resulteert in een flinke reactie de andere kant op.

Bitcoin Update: koers consolideert verder onder $60.000

Maar wat als de koers uit de consolidatie breekt? Dat is lastig te zeggen. Een uitbraak naar boven zal hoogstwaarschijnlijk de vorige all time high vlak onder $62.000 testen met hoogstwaarschijnlijk een poging tot nieuwe all time high.

Een doorbraak naar beneden kan juist zorgen voor een prijs rond $50.000, of laag in de $40.000. Afhankelijk van de reactie van $50.000.

Al met al is het vrij onduidelijk waar de koers zich heen zal gaan bewegen. De huidige range tussen $50.000 en $60.000 laat ruimte zien voor een langdurige consolidatie. Met daarbij ook mogelijkheden tot een continuatie van de uptrend toch een dip terug.

De uitbraak omhoog lijkt nog steeds de voorkeur te hebben, gezien de kracht en hoeveelheid volume van bulls. Al lijkt het erop dat ook deze week vrij neutraal gaat eindigen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Technische Analyse