Bitcoin beurs Okcoin opent mogelijk deuren in Nederland na registratie DNB

Bitcoin beurs Okcoin lijkt plannen te hebben om de operatie in Europa uit te breiden. In een aankondiging van afgelopen donderdag heeft de beurs namelijk laten weten dat het bij ons eigen Nederlandse centrale bank een registratie heeft verkregen. Daarnaast hebben ze in Malta een zogenaamde virtuele financiële assets licentie verkregen van de toezichthouders.

Ook heeft de beurs een licentie verkregen in Puerto Rico om als wisselkantoor op te treden. Het behalen van de registratie en licentie in Europa maken onderdeel uit van een groter plan van de beurs om de juridische risico’s in het gebied voor zichzelf te verkleinen en het makkelijker te maken om op de beurs met euro’s te betalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Okcoin heeft plannen voor agressieve groei in Europa

Okcoin is sinds 2018 actief in Nederland voor mensen die crypto-to-crypto willen traden. Het is een relatief kleine cryptobeurs, de afgelopen 24 uur verwerkte het platform zo’n $20 miljoen aan trades.

Vanaf mei 2020 is het bezig geweest om een registratie te verkrijgen van de Nederlandse centrale bank en dat is nu gelukt.

“Met deze licenties zullen we onze groei in Europa een agressief vervolg geven, door betaalopties toe te voegen en partnerships met banken aan te gaan,” zo gaf Okcoin CEO Hong Fang aan.

Europa is, als we de woorden van de CEO mogen geloven, een belangrijk onderdeel van de plannen van Okcoin om wereldwijd tot een grote speler uit te groeien. Om die groei waar te maken hebben ze in 2021 bijna 25 teamleden toegevoegd om klanten beter van dienst te kunnen zijn.

Okcoin één van de oudste cryptobeurzen ter wereld

Het Okcoin van Hong Fang is opgericht in 2013 en daarmee één van de oudste exchanges ter wereld. Langzaam maar zeker heeft het bedrijf haar dienstverlening uitgebreid naar het indrukwekkende aantal van 185 landen. Het hoofdkwartier van de beurs is gevestigd in de Verenigde Staten, maar in feite zit de beurs overal ter wereld.

Zo heeft het vorig jaar bijvoorbeeld de poorten geopend in Singapore en heeft het toestemming gekregen van de Japanse wetgever om in het land te starten met hun dienstverlening.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDNBNederland

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....