Dit is het 21ste bedrijf in het cryptoregister van DNB

Byelex Data Solutions is goedgekeurd door de Nederlandsche Bank als aanbieder van cryptodiensten. Onder de merknaam Byecoin exploiteert het bedrijf Bitcoin ATM’s in Nederland. Het is alweer het 21e bedrijf dat in het register van de toezichthouder is opgenomen.

Eerste Bitcoin ATM leverancier

In Nederland vallen wisselkantoren van cryptovaluta onder toezicht van de DNB. Marktpartijen zijn sinds mei 2020 verplicht om Europese regels omtrent het tegengaan van witwassen na te leven. Zo moeten zijn verdachte transacties melden, elke transactie boven de 10.000 euro wordt standaard gemeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tot nu toe stonden er voornamelijk beurzen en brokers in het register van de DNB. Byelex is de eerste exploitant van zogenaamde bitcoin ATM’s.

Dat zijn machines waarbij je door middel van cash geld bitcoin kan kopen of vice versa. Gebruikers van deze apparaten zijn verplicht zich te identificeren, ook bij Byecoin. Dat kan door middel van een mobiele app, ook ByeCoin genaamd.

In Nederland en België beheert het bedrijf van Herman Vissia tientallen bitcoin ATM’s, vaak in tabaksshops zoals Primera en Vivant of gespecialiseerde zaken (tattoo – en telecomshops of horeca). Voor het omwisselen van cash naar bitcoin gelden bepaalde limieten. Bovendien liggen de transactiekosten gemiddeld hoger dan bij een beurs.

Op 28 april dit jaar is overigens ook Bitstamp uit Luxemburg in het register opgenomen.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent.
Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je
eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je
(eerste) aankoop. We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
ATMBitcoin nieuwsDNB

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...