Bitcoin leningverstrekker Celsius onder vuur in 3 Amerikaanse staten

Bedrijven die bitcoin lenen en uitlenen liggen onder vuur in Amerika. Naast BlockFi ligt nu ook leningverstrekker Celsius onder vuur. De organisatie moet zichzelf verdedigen in de rechtbank in drie staten in de Verenigde Staten.

Alabama, Texas en New Jersey zetten vraagtekens bij de handelswijze van het bedrijf. De hoofdvraag is: kunnen leningen met bitcoin worden aangemerkt als effect? Bedrijven als Celsius en BlockFi bieden op verschillende manieren renteproducten op bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Effecten zijn verhandelbare rechten en/of plichten die een financiële waarde vertegenwoordigen, zoals aandelen, obligaties, opties en termijncontracten. Volgens sommige regelgevers kan een financieel product als een bitcoinlening daar ook onder vallen.

Regeltjes

Procureur-generaal Andrew Bruck reageert op Twitter op de aantijgingen vanuit zijn staat New Jersey: ''wanneer je effecten in New Jersey verkoopt, moet je je houden aan de effectenwetten van New Jersey. En dat geldt ook voor degenen die actief zijn op de cryptocurrencymarkt.''

In de praktijk betekent dit dat bedrijven als Celsius en BlockFi nu moeten bewijzen dat hun producten onder een andere categorie vallen. Zij moeten laten zien dat leningen op basis van bitcoin (of andere tokens) niet hetzelfde is als effecten.

Celsius krijgt een maand om zichzelf te verdedigen. Als dat niet lukt moeten zij hun diensten in de staat opschorten.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...