BlockFi moet stoppen met nieuwe accounts in New Jersey

BlockFi moet stoppen met nieuwe accounts in New Jersey

BlockFi mag geen klanten meer aannemen in de Amerikaanse staat New Jersey. BlockFi is een populair bitcoin leenplatform, ook kun je er traden met verschillende cryptocurrency's.

Directeur Zac Prince reageert in een aantal tweets op de situatie. Het New Jersey Bureau of Securities zorgt ervoor dat BlockFI tijdelijk geen accounts voor nieuwe leningen in New Jersey mag openen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds de start van BlockFi in 2017 haalde het $500 miljoen aan investeringen op, het bedrijf wordt gewaardeerd op zo'n $5 miljard.

Gevolgen voor BlockFi

Bij BlockFi kun je dus handelen, maar het bedrijf staat vooral bekend als leenplatform. Je kunt je bitcoin stallen en daar rente op vangen én je kunt via BlockFi geld lenen met bitcoin als onderpand.

Dat klinkt leuk, maar met een volatiel beest als bitcoin kunnen dit soort constructies ook in de verdrukking komen. Je kunt immers niet zomaar extra BTC bijdrukken. Het gebruik van dit soort leenplatformen is niet zonder risico.

De gevolgen lijken voorlopig klein. Alleen nieuwe klanten in New Jersey moeten opzoek naar een andere dienst vanaf 22 juli 2021. BlockFi benadrukt dat ze hun diensten willen blijven leveren voor bestaande klanten. Of en hoe dat in de praktijk ook kan, is nog maar de vraag.

Volgens Forbes plaatsen toezichthouders vraagtekens bij de handelswijze van het platform. Er wordt meerdere malen gerept over een deel van het businessmodel dat bestaat uit de verkoop van ongeregistreerde effecten.

Reactie op Forbes

Prince komt met de tweets kort na een artikel van Forbes. Naar verluidt ontving BlockFi een 'cease and desist order' van lokale overheidsorganen . Als bedrijf krijg je dan een sommatiebrief met het verzoek om te stoppen met vermeende illegale activiteiten.

Voor BlockFi is dit wel een belangrijk moment. Wanneer het hier bij blijft valt de schade te overzien. Amerika is veruit de grootste afzetmarkt voor het bedrijf. Het kan pijnlijk worden wanneer andere staten het voorbeeld van New Jersey volgen.

De reactie van de directeur en BlockFI zelf ligt voor de hand: we werken samen met regelgevers. Prince is het niet eens met de aantijgingen.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika BlockFi

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties