Bitcoin adres komt na 8 jaar tot leven, $15 miljoen verplaatst

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

1. Oude bitcoin wallet komt tot leven

Vanochtend is een ruim 8 jaar oude wallet tot leven gekomen. In de wallet zit 407 bitcoin en had ten tijde van het aanmaken een waarde van ruim 355 duizend dollar.

Maar in deze tijd is de waarde gegroeid naar bijna 15,5 miljoen dollar tegen de huidige koers.

In technisch on-chaintermen: deze bitcoin is verplaatst en daarmee zijn er ruim 121.000 hodl-dagen vernietigd (omdat na het uitgeven van deze coins een nieuwe coin created cyclus start op de blockchain).

2. Ruim driekwart van bitcoin in circulatie niet verplaatst afgelopen 6 maanden

Wat meer achtergrond van aantallen bitcoin die de afgelopen zes maanden of langer niet zijn verplaatst.

Het Twitteraccount On-Chain College heeft op basis van openbare blockchaindata berekend dat: 75,8% van de huidige bitcoin voorraad de afgelopen zes maanden niet is verplaatst. In aantallen omgerekend gaat het om 14,4 miljoen btc in totaal.

42,5% van alle bitcoin ooit gedolven heeft al minstens twee jaar niet bewogen op het netwerk. Sterke handen dus.

3. Reserve Risk

De Bitcoin Reserve Risk van Glassnode is een oscillator die helpt om een bepaalde koersbeweging van bitcoin (in de toekomst) te voorspellen.

Reserve Risk is de verhouding tussen de huidige prijs en de overtuiging van de marktparticipant om niet te verkopen (historisch hodl-gedrag).

Staat deze R-Risk indicator relatief laag, dan is sprake van een mid-bear tot mid-bull cyclus, aldus analisten.

Met andere woorden: de bitcoinprijs is gecorrigeerd (-45%) ten opzichte van de all-time high van 10 november (~$69.000). Maar lange termijn investeerders (hodlers) zijn nog afwachtend en het merendeel verkoopt nog niet.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...