Bitcoin koers stabiel rond $39.000, Canadese fondsen blijven kopen

Bitcoin (BTC) blijft relatief rustig na een heftige periode qua prijsverloop. Naast de dagprijs is er nog veel meer aan de hand in de markt. We bekijken twee opvallende trends.

1. Canadese spot ETF

Vandaag bekijken we een specifiek Canadees fonds. Purpose BTC ETF groeit door. Het fonds kocht de afgelopen 3 dagen maar liefst 2.409 BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Purpose koopt bitcoin, en investeerders kunnen vervolgens een aandeel kopen in hun fonds. En die oplossing is populair, want het aantal bitcoin in kas groeide alleen bij Purpose al met ruim 40% sinds eind november.

Een ETF staat voor exchange-traded fund, het is een bepaalde opzet voor een fonds. In de Verenigde Staten worden dit soort fondsen nog niet goedgekeurd. Dat biedt Canadese bedrijven de kans om in die markt te springen,

Grote fondsen kopen voor miljoenen aan bitcoin op. In Canada zien we dat bitcoinfondsen weer meer kapitaal aantrekken. Canadese ETF's hadden een netto-instroom van 4.835 BTC in februari 2022. In totaal hebben Canadese fondsen 66.226 BTC in bezit.

2. Bijkopen

Door analisten worden verschillende indicatoren gebruikt om de markt in kaart te brengen. Net als bij alle andere datasets in de wereld van bitcoin kun je hiermee níet de koers voorspellen. Wel kun je terug kijken en eventueel anticiperen op nieuwe gebeurtenissen, maar het biedt géén garanties.

In onderstaande grafiek zie je de 'Dormancy Flow' (oranje). Dormancy flow volgt grofweg de winst/verlies ratio op bitcoin met een 1 jarig gemiddelde.

Wanneer dit laag is, zijn er meer verkopers met verlies. Dat duidt er op dat er ook kopers moet zijn, vaak zijn dit de partijen in de markt die meer vertrouwen hebben voor de koers van BTC.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...