‘Do Kwon kocht $125 miljoen aan bitcoin voor zijn stablecoin UST’

Bitcoin toonde op 22 maart kracht en sprong enkele procenten de lucht in om de weerstand op 43.000 dollar te testen. De beweging naar boven veroorzaakte een liquidatiegolf ter waarde van 150 miljoen dollar aan shortposities.

Sommige analisten op Twitter wijzen de koersexplosie toe aan Do Kwon, de medeoprichter van Terra. Tijdens een recente Twitter Spaces conversatie met Udi Wertheimer onthulde Kwon het plan om de stablecoin TerraUSD met 10 miljard dollar aan bitcoin te dekken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

125 miljoen dollar aan bitcoin voor Kwon

De eerste aankoop van Do Kwon van 125 miljoen dollar aan bitcoin lijkt op 21 maart te hebben plaatsgevonden, zo meldt Cointelegraph. Op dit moment is volgens Kwon alles rond om voor tenminste 3 miljard dollar aan bitcoin te kopen, waar later nog een hoop aan toegevoegd moet worden.

Als de stijging van enkele procenten daadwerkelijk aan de kooporder van Kwon toegewezen kan worden, dan is dat een bewijs dat de markt op dit moment nog niet liquide genoeg is om grote aankopen te ondersteunen. Hetgeen niet erg is, want dat betekent dat de grote jongens nog wachten met instappen.

Dat geeft ons als kleine beleggers langer de kans om nog relatief goedkoop bitcoin te kopen. Het is afwachten hoe het Terra van Do Kwon zich de komende weken gaat gedragen. Als ze daadwerkelijk op korte termijn 3 miljard dollar aan bitcoin uit de markt willen halen kunnen er mooie dingen gebeuren voor de koers.

Margin traders nog altijd positief

Margin trading stelt je in staat om bitcoin te lenen om je positie een hefboom mee te geven en in potentie hogere rendementen veilig te stellen. Je kunt bijvoorbeeld Tethers lenen om daar vervolgens bitcoin mee te kopen om je positie te vergroten.

Op het moment van schrijven is de verhouding tussen longs en shorts via margin trading 7,5. Daarmee blijft het getal bullish, maar staan we wat dit betreft op het laagste punt sinds 9 maart.

In overweging nemende dat bitcoin handelaren over het algemeen bullish zijn, wordt een verhouding van 3 als een negatief signaal geïnterpreteerd. Om de huidige verhouding van 7,5 in perspectief te plaatsen, op 20 maart stonden we wat dit betreft nog op 15.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....