Bitcoin nadert hoogste weeksluiting sinds eind februari met koers van bijna $42.000

Bitcoin blijft heen-en-weer pingpongen tussen de 41.000 en 42.000 dollar en nadert daarmee de hoogste wekelijkse sluiting sinds februari.

De opleving van afgelopen vrijdag lijkt stand te houden en zaterdag tikten we zelfs een koers van 42.400 aan op Bitstamp.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin nadert hoogste weeksluiting sinds eind februari met koers van bijna $42.000

Daarmee zitten we ongeveer op hetzelfde punt als begin maart. Als bitcoin deze koers de komende uren weet vast te houden gaan we richting de hoogste wekelijkse sluiting sinds begin februari.

'Bitcoin grafiek ziet er veelbelovend uit'

Met een koers die zich langzaam lijkt te herstellen van de lokale bodems die we tijdens de afgelopen correctie hebben gezien, worden de analisten op Twitter weer voorzichtig optimistisch. Volgens analist Lyn Alden ziet de bitcoin grafiek er sinds lange tijd weer goed uit.

Credible Crypto ziet twee scenario's voor bitcoin gebaseerd op de dagelijkse vraag naar de digitale munt. De eerste optie is een uitbraak boven de 42.500 dollar, waarbij de 45.000 dollar in zicht moet komen.

Het bearish scenario van Credible Crypto betekent dat we uiteindelijk opnieuw een bodem vinden rond de koers van 29.000 tot 32.000 dollar. Een scenario dat redelijk onwaarschijnlijk lijkt, maar bitcoin heeft gekkere dingen gedaan.

Markten in het groen ondanks macro-onzekerheid

We maken ons op voor een nieuwe week waarin de markten waarschijnlijk gedomineerd worden door de macro-gebeurtenissen. Waar met name het conflict tussen Rusland en Oekraïne een belangrijke factor in is.

Maar laten we ook de inflatie niet vergeten en het feit dat men in de belangrijkste productiestad voor techproducten in China met een lockdown te kampen heeft. Allemaal omstandigheden die in principe weinig goeds voorspellen voor de financiële markten.

Al zijn de Europese aandelen inmiddels weer helemaal 'hersteld' van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, wat marktcommentator Holger Zschaepitz als "compleet gestoord" beschrijft. Mocht het optimisme aanhouden, dan kan bitcoin profiteren als de correlatie met risk-assets blijft.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....