Overvallers stelen telefoons van nietsvermoedende bitcoiners

1512 totale weergaven

De Britse politie ziet steeds meer ‘crypto overvallen’ in Londen. De boeven richten zich op het stelen van telefoons.

Blijkbaar zijn er slachtoffers te vinden met grote bedragen aan bitcoin of crypto direct op hun telefoon. De criminelen gebruiken spierkracht in combinatie met kennis om mensen van hun geld te ontdoen. Dat meldt The Guardian.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een bitcoin transactie is onomkeerbaar. Bij een bank kun je (als je geluk hebt) bepaalde transacties nog terugdraaien. Weg is weg.

Ritje met een uber

Een van de voorbeelden is van een slachtoffer die nietsvermoeden een Uber wilde bestellen. De overvallers dwongen hem zijn telefoon te geven. Niet veel later werd de telefoon teruggegeven. Wel werd er eventjes £5,000 aan ether gestolen.

De politie vertelt over een ander verhaal van een zakkenroller in een kroeg. Het slachtoffer had een account bij Crypto.com. De dief kreeg direct toegang tot zijn account via zijn mobiel. De dief keek waarschijnlijk de pincode af toen het slachtoffer eerder op de avond zijn telefoon gebruikte. Dit ging om £10.000.

Een derde slachtoffer was aan het overgegeven onder een brug toen hij plotseling werd gedwongen zijn telefoon te ontgrendelen met zijn vingerafdruk. Ook hier werd een groot bedrag gestolen: £28.700, waaronder cryptocurrency.

Politie-agent Phil Ariss vindt het vreemd dat mensen zo losjes omgaan met hun financiën op de telefoon: “Je zou niet over straat lopen met biljetten van £ 50 en ze tellen. Dat zou moeten gelden voor mensen met crypto-activa.”

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...