Bitcoinbedrijven stelen personeel van Britse politie

Bitcoinbedrijven stelen personeel van Britse politie

De wereld van bitcoin en cryptocurrency zit inmiddels vol met kapitaal. Met name grote cryptobeurzen, brokers en data-analisten verdienen veel geld met hun diensten in en rondom de industrie.

Dat merkt de Britse politie ook. Hun digitale afdelingen worden geteisterd door personeel dat weg gaat naar banen die tot wel 3 keer meer betalen. Volgens Bloomberg is de cybercrime afdeling in Groot-Brittannië een doelwit voor recruiters.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opleiden voor een ander

Door de opkomst van bitcoin moeten politiemachten en andere handhavers steeds meer technische kennis in huis halen (of inhuren). Groot-Brittannië begon in 2018 met het opleiden van 250 nieuwe mensen om bitcoin boeven op te sporen.

Andrew Gould van de UK Nationale Police geeft uitleg: "Het verlies van ervaren cyberofficieren en personeel is een groot probleem voor ons. Er is veel vraag naar hun vaardigheden in de particuliere sector, dus kunnen ze hun loon zien verdubbelen of verdrievoudigen, daarom gaan ze."

De Britse politie verwacht dat deze trend verder doorzet. Volgens Bloomberg halen bijvoorbeeld Coinbase en analysebedrijf Chainalysis regelmatig personeel weg bij de politie.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties