Toezichthouder gaat strijd aan met ongereguleeerde bitcoin beurzen

De toezichthouder in het Canadese Ontario legt een boete op aan Bybit en stopt handel van Kucoin, beide ongereguleerde bitcoin beurzen.

Toezichthouder grijpt in

Dat is de uitkomst van een rechtszaak die was aangespannen door de Ontario Securities Commission tegen deze Aziatische beurzen. De rechter heeft besloten dat Kucoin geen cryptodiensten mag aanbieden in deze Canadese staat. Daarnaast is er een schikking getroffen met Bybit. Deze exchange uit Singapore moet omgerekend 1,6 miljoen dollar boete betalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De toezichthouder zegt in een toelichting: ‘In tegenstelling tot
KuCoin heeft Bybit wel proactief gereageerd op onze informatieverzoeken. Dat heeft geholpen om te komen tot een schikking’.

De handhaving is gestart omdat Canada elke beurs ziet als een effectenhandelaar, terwijl crypto’s officieel nog niet zijn geclassificeerd als effecten zoals aandelen. De eerste actie was tegen Poloniex. Canada kent geen federale toezichthouder zoals in Amerika het geval met de Securities and Exchange Commission. Maar omdat in Ontario de grootste effectenmarkt huist, zijn de acties van de toezichthouder ook leidend voor de rest van het land.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanada

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...