Cryptobedrijf Voyager leent $500 miljoen van Alameda om ondergang te voorkomen

Handelsplatform Voyager Digital heeft een lening afgesloten bij Alameda Research. De reden hiervoor is de blootstelling die het bedrijf heeft bij hedgefonds Three Arrows Capital (3AC).

Lening voor cryptobedrijf

In een persbericht schrijft Voyager dat ze 15.000 bitcoin (BTC) hebben geleend van Alameda. Ze moeten de verliezen afdekken die voortvloeien uit de blootstelling aan 3AC. Met de huidige marktprijs komt dat neer op $300 miljoen. Daarnaast lenen ze ook nog eens $200 miljoen aan cash (en stablecoins).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Three Arrows Capital zit in de penarie. De durfkapitaal investeerders maakten de laatste maanden een aantal verkeerde keuzes, waardoor ze nauwelijks overeind kunnen blijven. Zo hadden ze blootstelling aan UST, stETH en ook GBTC. Alle drie verhandelden met een negatieve premium ten opzichte van de verwachte prijs.

De medeoprichters zijn in gesprek over een bailout of de verkoop van een deel van de assets van het bedrijf.

Voyager heeft hier ook last van. Het zou zomaar kunnen dat ze kunnen fluiten naar geld dat ze in handen van 3AC hebben gegeven. 3AC is maar liefst 15.250 BTC en $350 miljoen USD Coin (USDC) verschuldigd aan Voyager. Laatstgenoemde heeft een verzoek ingediend bij 3AC om dit geld terug te krijgen.

‘Suikeroom’ SBF

Als Three Arrows Capital niet aan de gewenste bedragen kan voldoen, wordt het beschouwd als een ‘default’.

Afgezien van alle juridische stappen die zullen volgen, moet ook Voyager zelf proberen om het hoofd boven water te houden. Daarom heeft het nu geld opgehaald bij Alameda Research, het bedrijf van de oprichter Sam Bankman-Fried van cryptobeurs FTX.

FTX stopte ook al geld in concurrent BlockFi, waar ze een lening van $250 miljoen aan uitdeelden.

Sam Bankman-Fried merkte eerder al op dat ze willen voorkomen dat de gevolgen van de bearmarkt zich verder zal verspreiden binnen het crypto-ecosysteem. In een interview zei de CEO van FTX dat hij wil doen wat hij kan om het ecosysteem te laten groeien.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTX