Paxful stopt met online marktplaats

626 totale weergaven
|

Peer-to-peer platform Paxful maakt vandaag bekend dat het stopt met haar online marktplaats. "We weten nog niet of deze weer terug gaat komen", zo valt te lezen in een bericht van CEO Ray Yousseff.

Paxful stopt met marktplaats

De oprichter en CEO schrijft dat dit een schok zal zijn voor veel klanten en dat hij nog niet heel veel meer details kan delen. Het zou te maken hebben met regelgeving en ook het vertrek van een aantal belangrijke werknemers.

Voornamelijk wat betreft de regels omtrent peer-to-peer handel, in het bijzonder in de Verenigde Staten, is het niet makkelijk om een bedrijf te bouwen, zo vertelt de CEO.

Terwijl Paxful de situatie probeert op te lossen, verwijst het klanten door naar andere diensten voor handel in combinatie met self-custodial oplossingen.

De klanten die hun geld in hun Paxful Wallet hebben staan kunnen dit er wel gewoon vanaf halen. De beurs raadt de gebruikers aan om Muun (voor mobiel) of Exodus (voor desktop) te gebruiken.

Niet-Amerikaanse klanten worden aangeraden om dezelfde diensten voort te zetten op een andere website genaamd Noones, "een nieuw p2p bedrijf dat zich richt op het zuidelijk halfrond". Vervolgens geeft Youssef enkele redenen waarom dit een prima optie is.

Bitcoin platform Paxful stopt met p2p marktplaats

Tot dusver gaan er vooral screenshots van dit bericht rond, de echte communicatie staat (nog) niet als persbericht online of op de social media-kanalen van het bedrijf. Wel heeft de CEO aangekondigd in een Twitter Spaces meer te gaan vertellen.

Twitteraar Pledditor verzamelt meer informatie over deze zaak, waaronder gelekte informatie over een interne Zoom-call over deze beslissing en de geüpdatet statuspagina van de Paxful-diensten.

Met Peach en Bisq zijn er nog enkele alternatieve over. Eerder stopte ook LocalBitcoins er al mee.

Vorige week kwam Paxful ook al met nieuws naar buiten dat ze 8,8 BTC gaan uitbetalen aan klanten die geld verloren dankzij het Celsius-fiasco. Paxful-klanten konden vanaf hun account gebruik maken van de renteproducten van de omgevallen cryptobank.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwspaxful

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...