Paxful betaalt zelf 9 bitcoin terug aan klanten voor falend renteproduct van Celsius

Peer-to-peer platform Paxful heeft aangekondigd dat het bijna 9 BTC ter waarde van grofweg $250.000 gaat teruggeven aan Paxful Earn-gebruikers. Ze raakten geld kwijt toen ze werden getroffen door de ineenstorting van Celsius.

Renteproducten

Paxful, het bedrijf dat vooral in Afrika en Latijns-Amerika groot is, betaalt de verloren bedragen uit eigen zak terug. Het geld wordt deze week overgemaakt naar Paxful-wallets, zo vertelt oprichter en CEO Ray Youssef.

Paxful Earn werd gelanceerd in samenwerking met Celsius. Het gaf de klanten van Paxful de kans om een rendement te krijgen over hun bitcoin. Toen Celsius in de zomer van 2022 omviel konden ze hun geld echter niet van het platform opnemen.

Hierdoor konden 600.000 rentedragende rekeningen, waaronder dus die van Paxful Earn-gebruikers, niet meer bij hun geld. Per slot van rekening besloot faillissementsrechter Martin Glenn dat activa op Celsius Earn-rekeningen behoorden tot de failliete boedel van Celsius, en niet tot de gebruikers.

Ray Youssef, oprichter en CEO van Paxful, reageert:

“De rechtbank heeft deze Celsius-gebruikers in het ongelijk gesteld. De Amerikaanse regering is meer dan bereid om traditionele banken te redden, maar bitcoiners lijken niet hun prioriteit te hebben. Dat vind ik niet goed en ik heb actie ondernomen om ervoor te zorgen dat Paxful Earn-gebruikers hun volledige Celsius-tegoed ontvangen.”

Paxful lijkt sindsdien haar focus meer te hebben verlegd naar de bitcoin ethos. Ze moedigen aan om de coins in eigen beheer te halen en haalden ook ether van het platform af, onder het motto "ethiek boven winst".

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwspaxful