Glassnode: 4,3 miljoen bitcoin onder water bij hodlers

Bitcoiners blijven stug vasthouden. Ondanks recente grote prijssprongen blijft een groot aantal bitcoin stilstaan.

Recente data van Glassnode laat zien dat er momenteel 4,3 miljoen bitcoin zit bij 'Long-Term Holders' met verlies, wat overeenkomt met 22,2% van het circulerende aanbod. Op het moment van schrijven is er ruim 19,3 miljoen BTC in omloop.

De cryptomarkt heeft de afgelopen maanden aanzienlijke schommelingen gekend, waardoor veel investeerders geconfronteerd worden met ongerealiseerde verliezen.

Hodlers

Hoe komt Glassnode aan deze data?

Lange-Termijn Houders (LTH) en Korte-Termijn Houders (STH) zijn twee categorieën waarmee Glassnode gebruiker classificeert op basis van hun gedrag op het netwerk. Deze classificaties zijn gebaseerd op waargenomen uitgavepatronen en statistische trends in de beweging van munten. Het is dus geen exacte wetenschap. Dat geldt voor alle on-chain analyses.

Lange-Termijn Houders zijn personen of entiteiten die hun munten gedurende langere perioden vasthouden, meestal variërend van enkele maanden tot jaren. Glassnode hanteert een drempel van 155 dagen als houdperiode, waarbij munten die langer dan deze periode worden vastgehouden steeds minder waarschijnlijk worden uitgegeven. Deze houders hebben meestal een langetermijnbeleggingsstrategie en worden vaak gekenmerkt door een lage tijdsvoorkeur, wat betekent dat ze toekomstige mogelijke winsten hoger waarderen dan directe liquiditeit.

Aan de andere kant vertegenwoordigen Korte-Termijn Houders marktdeelnemers die relatief nieuw zijn in de cryptowereld, actieve handelaren of personen met een hogere tijdsvoorkeur. Deze bitcoiners reageren doorgaans op marktvolatiliteit door hun posities te verlaten. Munten die minder dan 155 dagen worden vastgehouden door STHs worden beschouwd als meer liquide en actief in omloop binnen het aanbod. Ze worden vaak "zwakke handen" genoemd vanwege hun neiging om hun munten te verkopen of uit te geven als reactie op korte termijn marktschommelingen.

Door onderscheid te maken tussen Lange-Termijn Houders en Korte-Termijn Houders kunnen we inzicht krijgen in de samenstelling van het muntaanbod en de dynamiek van verschillende groepen investeerders begrijpen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...