Bitcoin klapt omlaag en is op zoek naar een bodem

De bitcoin koers is deze week helaas weer aan een vrije val begonnen en daarmee lijken de beren hun zin te krijgen. Op dit moment is bitcoin het 200-weekse bewegende gemiddelde aan het testen, nadat het deze eerder in maart als steunpunt wist te behouden. Lukt het bitcoin ditmaal weer om steun te vinden op deze belangrijke trendlijn?

Belangrijk moment

Op het moment van schrijven is bitcoin deze lijn dus aan het testen (zie grafiek in tweet van Moustache). Deze belangrijke trendlijn markeerde in 2015, 2019 en 2020 de bodem van de momenten waarop bitcoin in het verleden door het ijs zakte.

Volgens Moustache is het behouden van deze lijn cruciaal voor bitcoin en met name voor de bulls. Lukt dat niet, dan kan het weleens zo zijn dat de opwaartse trend van 2023 ten einde komt.

Mikybull lijkt op de koers van 25.000 dollar te wachten en voorziet dat iedereen op dat moment weer op de "koopknop" zal drukken. Vanaf dat moment verwacht hij weer een koersexplosie die ons, afgaande op de grafiek, weer naar een koers van ongeveer 32.000 dollar moet brengen.

De Nederlandse analist Jelle verwacht dat bitcoin nog één laatste terugval naar de 25.000 dollar maakt, voordat de koers weer opstaat en aan mogelijke nieuwe stijgingen begint.

Steeds meer longposities

Philip Swift, de mede-oprichter van DecenTrader en het brein achter LoonIntoBitcoin, is op dit moment optimistisch en verwacht geen grote correctie voor bitcoin. "Ik ben er niet van overtuigd dat er een grote correctie komt voor bitcoin in deze neerwaartse koersbeweging", aldus Swift.

De analist baseert zijn oordeel vooral op het feit dat het aantal longposities drastisch is toegenomen ten opzichte van het aantal shorts. Het lijkt erop dat de meeste handelaren op dit moment bullish zijn over de bitcoin koers, wat opvallend is gezien de koersprestaties van de afgelopen dagen.

Meestal zie je juist dat het sentiment compleet door het putje gaat als bitcoin een beetje zakt, maar in dit geval lijkt dat wel mee te vallen. Op het moment van schrijven handelt bitcoin op 26.387 dollar en is de digitale munt ogenschijnlijk op zoek naar een bodem.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....