Crypto alert – Vastgoedplatform Max Crowdfund van Max Property Group gaat live

Crypto Alert - Sinds begin 2018 is Max Property Group bezig met de ontwikkeling van crowdfund platform Max Crowdfund. Dit zijn voor vastgoed gerelateerde producten, gebaseerd op leningen, obligaties of participaties in een BV of CV. Max Property Group is de oprichter van de Vastgoedfondsen Max Property Fund I, Max Property Deutschland, Max Property Group UK en Max Property Fund II.

Platform gaat live

Het eerste vastgoed(obligatie)fonds Max Property Fund I werd al snel volgeschreven. Inmiddels zijn drie nieuwe fondsen opgericht om te diversifiëren. Maar ook om als eerste producten voor het nieuwe crowdfund platform te fungeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met de marketing van de fondsen werd begin 2018 gestopt, vanwege het besluit om alles te automatiseren op het nieuwe platform. Een project zoals Max Crowdfund is niet in een paar maanden opgezet. Nu is toch eindelijk het moment dat het platform live is. Daarom is nu ook de marketing weer van start gegaan.

Vastgoedfonds op de blockchain

Esther Dekker, vastgoeddirecteur en oprichter van Max Property Group: ‘Het automatiseren van investerings- en financieringsprocessen is een logische stap voor de groep. Door zowel de emissie als het investeren te automatiseren worden de kosten van acquisitie sterk teruggedrongen. Ook kunnen hierdoor hogere rendementen worden gerealiseerd en kan de minimum inleg verlaagd worden naar €1,000.’

Max Crowdfund is uniek in de zin dat het op de blockchaintechnologie (decentralized ledger) van Ardor wordt ontwikkeld. CTO Erwin van Keken en Sales en Marketing Manager bij Max Property Group Gudo Thijssen werden onlangs geïnterviewd door Wessel Simons van Bitcoinmagazine.nl. De interviews zijn hieronder te bekijken.

Drie stappen voor compleet gereguleerd crowdfunding platform

Jacco van Herwaarden, oprichter van Confidon en compliance adviseur van Max Property Group: ‘Het opzetten van een volledig gereguleerd crowdfund platform wordt bereikt in drie stappen. De eerste stap is een ontheffing voor het bemiddelen in opvorderbare gelden voor leninggebaseerde producten. De tweede stap is het verkrijgen van een vergunning als beleggingsonderneming. Daarmee mogen ook financiële instrumenten (zoals obligaties) voor derden geplaatst worden. Als derde en laatste stap is een goedkeuring als Organised Trading Facility (OTF) vereist. Na afronding van de tweede stap start Max Crowdfund de uitbreiding naar alle EU landen. Om de continuïteit en rechtszekerheid naar investeerders te waarborgen richt Max Property Group een onafhankelijke Stichting zekerhedenagent en een Stichting derdengelden op.’

CTO Erwin van Kekem: ‘Zodra de Stichting derdengelden en de daaraan gekoppelde bankrekeningen zijn opgezet, kunnen we het volledige investeringsproces automatiseren. Na het automatiseren van het KYC proces is dan ook het snel koppelen van een bankrekening aan een account mogelijk. Zo ook het storten in of opnemen van rekening-courant en het investeren in financiële producten. En dat met een minimum aan menselijk handelen. Dit betekent niet alleen dat het veel sneller en goedkoper wordt, maar ook dat door slimme technologie de gebruikerservaring veel beter wordt.’

Max Property Group verwacht in 2019 de vergunning als beleggingsonderneming te verkrijgen en nog minimaal 3 extra investeringsproducten te lanceren op Max Crowdfund.

Bekijk de interviews met CTO Erwin van Kekem en Gudo Thijssen

Meer informatie Max Property Group

Max Property Group B.V.
Brielselaan 85
3081 AB Rotterdam

Disclaimer: deze advertorial is onderdeel van een content partnership tussen Bitcoin Magazine NL en Max Property Group. Wij benadrukken dat wij geen advies geven en dat deze informatie ter educatieve doeleinden heeft. Handel in cryptomunten geschiedt op eigen risico.

Lees meer over:
blockchaintechnologie

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

Nieuws
Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

Nieuws
Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

wat is ripple Nieuws
Ripple Rechtszaak In Hoger Beroep, Kan Ripple 1 Euro Worden?

Terwijl investeerders wachten op updates over de Ripple rechtszaak, is de XRP koers met -0,3%...

Wat is Solana Nieuws
SOL Koers Stijgt 28%, Gaat Solana Nog Stijgen Deze Crypto Rally?

Na Bitcoins krachtige prestatie en de zijwaartse beweging rond $62,000 gebeurde er veel op de...

Lees meer