Wat betekent de term Fintech eigenlijk?

Financiële technologie

Tegenwoordig beter bekend onder de term ‘fintech’, beschrijft een bedrijf dat zich richt op het leveren van financiële diensten door gebruik te maken van software en moderne technologie.

Vandaag concurreren fintech-bedrijven rechtstreeks met banken in de meeste delen van de financiële sector om financiële diensten en oplossingen aan klanten te verkopen. Vooral vanwege regulatorische redenen en hun interne structuren worstelen banken nog steeds om fintech-startups bij te blijven op het gebied van innovatiesnelheid. Fintechs hebben al snel beseft dat alle soorten financiële diensten – inclusief geldtransfers, leningen, investeringen, betalingen, naadloos moeten worden geïntegreerd in de levens van de technisch onderlegde en gesofisticeerde klanten van vandaag om relevant te blijven in een wereld waarin bedrijven en privé-leven wordt steeds meer gedigitaliseerd.

-Machine learning & cognitive computing
-Digitale valuta’s en blockchain
-Big data-analyse, optimalisatie en fusie
-Gedistribueerde systemen, mobiele betalingen en peer-to-peer-applicaties

Fintech en blockchain

Veel fintech startups zijn de laatste jaren bemoeid met blockchain-technologie. Je kunt er niet aan ontkomen: waar je ook begint te kijken naar informatie over financiële technologieën, blockchain-technologie is er.

Hoewel blockchain op de vierde plaats staat met 11 procent van de respondenten in de lijst van technologieën die naar verwachting de grootste impact zullen hebben op de financiële dienstensector over een jaar, word er duidelijk verwacht dat de impact van blockhain-technologie de jaren daarna explosief toeneemt. Geen wonder met zoveel gepraat, verwarring, onzekerheid en hype, over blockhain-technologie.

Er word verwacht dat blockchain-technologie, ook wel bekend als Distributed Ledger Technology of DLT, de grootste impact heeft over vijf jaar. Hoewel dat lager is dan robo-adviseurs, plaatst het blockchain bovenaan de verwachte belangrijkheidsgroeicurve en wordt het de tweede meest gerapporteerde technologie in 5 jaar vanaf nu. Als je het ons vraagt, blijft het bloeien en staat aan het begin van de hype-cyclus, dus zorg ervoor dat je er een kijkje neemt, nu en in de komende jaren.

Fintech en banken

Banken zijn ook technologieproviders geworden, die concurreren met bedrijven als PayPal of Square en soms samenwerken aan het uitrollen van gedeelde platforms om services mogelijk te maken.

Bijvoorbeeld Early Alarm Services LLC eerder dit jaar, een technologieleverancier in handen van Bank of America, BB & T, Capital One, JPMorgan Chase en Wells Fargo – onthulde zijn nieuwe persoonlijke betalingsservice voor Zelle. Het serviceplatform wordt dit jaar naar verwachting ondersteund door meer dan 30 banken en zal 86 miljoen Amerikaanse mobiel-bankklanten betalingen laten verzenden en ontvangen als alternatief voor contant geld en cheques.

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”Nog meer over FIntech” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”recent_posts” orderby=”rand”]

Fintech voordelen

Lagere kosten van diensten

Financiële technologie is geïntroduceerd als een manier om de kosten van services te verlagen, zodat klanten geen extra front-end of back-end belastingen hoeven te betalen. Het introduceren van technologie die het voor een computer mogelijk maakt om een ​​taak op veel kortere tijd uit te voeren dan een persoon, vermindert automatisch de noodzaak om iemand in dienst te nemen om uren te besteden aan het werk. Aangezien het minder kost om een ​​computer te hebben om het te doen, zullen de kosten van het product / dienst automatisch verminderen. Ook neemt de belasting van verschillende netwerken, regelgevers en systemen aanzienlijk af.

Verbeterde kwaliteit van diensten

Mensen zijn meer geneigd fouten te maken dan computers. Er zijn minder kansen op fouten, wat betekent dat er minder problemen zullen zijn met het bedrijf, vooral tijdens audits.

Betere risicobeoordeling

Een van de meest afschrikwekkende taken voor een persoon is het beoordelen van de financiële geschiedenis en kredietscores van klanten. Het proces kan heel lang duren omdat er verschillende dingen zijn die online moeten worden gecontroleerd en toegang tot verschillende plaatsen hebben. Met fintech wordt het hele proces in slechts enkele minuten voltooid; het zal ook nauwkeuriger zijn. De technologie kan zijn kracht gebruiken om toegang te krijgen tot verschillende systemen die moeilijk handmatig te beheren zijn. Ook stelt het organisaties in staat om accurate beoordelingen te maken en ervoor te zorgen dat ze loyale klanten kiezen.

Veilig

Bij financiële zaken is een van de meest vervelende dingen de veiligheid en beveiliging van de transacties die plaatsvinden. Fintech zal ervoor zorgen dat elke transactie tussen instellingen en individuen wordt beschermd, inclusief alle klantgegevens en persoonlijke informatie.

Lees meer over:
banken

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Nieuwe all-time high voor bitcoin (BTC), koers door $69.000

Bitcoin heeft een nieuwe all-time high neergezet! Het hoogste punt op de Bitstamp grafiek is...

Nieuws
“61.000 bitcoins van Britse overheid staan nu flink op winst”

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft 61.000 bitcoins, en die zijn met de huidige prijsstijging ruim...

Wat is ethereum Nieuws
Amerikaanse waakhond wijst ether ETF’s voorlopig af

De Securities & Exchange Commission (SEC) heeft voorlopig de aanvragen voor een ethereum exchange traded...

Nieuws
Meme Coin Marketcap Naar $61 Mld: Gaan DOGE, PEPE & WIF Stijgen

Terwijl Bitcoin nadert tot zijn historische piekwaarde, overtreffen meme tokens vele andere categorieën binnen de...

Pepe koers pump Nieuws
PEPE Pumpt 250%, Is Deze Populaire Crypto Meme Op Weg Naar ATH?

De populaire crypto meme, Pepe Coin (PEPE), is in de afgelopen 7 dagen met maar...

Lees meer