Coinbase biedt lening van $1 miljoen aan met bitcoin als onderpand

Amerikaanse klanten van Coinbase kunnen tot 1 miljoen dollar lenen met bitcoin als onderpand. Klanten betalen 8% rente per jaar en er is geen kredietcontrole.

Dit soort diensten zijn interessant voor mensen die dollars nodig hebben, maar niet direct hun bitcoin willen verkopen. Kleinere leningen zijn ook mogelijk. Dat komt overigens niet zonder risico. Je bitcoin ergens opslaan bij een ander komt niet zonder risico.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tegelijkertijd speelt dit wel in op het feit dat veel mensen hun bitcoin graag vasthouden en niet zo snel willen verkopen. Ook kan een constructie als dit bepaalde belastingvoordelen bieden.

Amerikanen

Coinbase biedt deze dienst voorlopig alleen aan in Amerika. Volgens de website gaat het om 20 staten. Je kunt nu snel geld krijgen door simpelweg je bitcoin aan te bieden als onderpand. Als je je lening niet kunt betalen heeft Coinbase altijd dat geld als verzekering.

Het handelsplatform belooft dat er verder geen verborgen kosten zijn voor deze dienst. Als je een lening afsluit kun je het elk moment afbetalen. Je bent verplicht om de rente te betalen, maar wanneer je de totale lening afbetaalt is aan jou.

Het geleende geld kan direct worden opgenomen. Coinbase noemt PayPal of een simpele bankoverschrijving als opties.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...