Column: Lome zomervibes

Een groep kortpittig weet de binnenplaats van een tot hotel omgebouwd Gents klooster vol te blèren met slechte teksten die je zou verwachten bij een stel pubers. ’t Gaat om intriges binnen de groep. Gratis entertainment.

Hoe het met jullie zit weet ik niet, maar voorgaande laat wel zien dat ik met van alles bezig ben, behalve geld en bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Al de hele week denk ik: wat moet ik schrijven? Waar moet het om gaan? Bitcoin kabbelt wel door en als ik de verhalen mag geloven kan ie weer stevig naar beneden, maar heel misschien ook niet. Wellicht toch een gokje wagen op een beursplein van een exchange? Eens kijken of ik van weinig iets meer bitcoin kan maken? Twijfel. Dan moet ik er ook echt een beetje op zitten en op gaan letten. Inmiddels heb ik geleerd dat er echt geen handelaarsbloed door mijn aderen stroomt en maandag ben ik toch weer afgeleid door werkdingetjes of anders ingewikkelde zaken rond een uit de hand gelopen hobby. Nee, niet bitcoingerelateerd inderdaad. Buiten, dat is waar ik vooral wil zijn als de temperatuur het toelaat.

Bijna twee jaar je leven leiden achter een computerscherm heeft zijn tol geëist. Er zit een kans in dat dit weer moet binnenkort. Nu zoveel mogelijk nu eruit halen, zo voelt het een beetje. Bitcoin schiet er wat dat betreft wat bij in. En laten we eerlijk zijn: dat netwerk, dat doet het wel.

Toch wil ik er weer meer mee doen. Echt iets beginnen dat van nut en noodzaak is. Iets met educatie misschien? Inmiddels twee boeken op mijn naam, dat zou toch moeten kunnen. Een online cursus? Iets waar ook gewoon een maandelijks inkomen mee te verdienen is? Offline cursussen zijn natuurlijk leuker, maar daar is relatief weinig vraag naar in een bearmarket. Hoe stom dat ook is natuurlijk. NU moet je je inlezen, maar dat hoef ik jullie niet te vertellen. Niet als iedereen zich weer afvraagt of ze in moeten stappen als kortpittig er ook weer over praat.

Misschien moet die educatie wel verder gaan dan alleen de bitcoinbasics. Een niche opzoeken, eentje rond beleid wellicht. De werking van bitcoin en waarom je niet rücksichtslos oude regelgeving moet copy-pasten naar digitale assets, maar dan gericht op beleidsmakers.

Klinkt hoopvol en als goede ideeën. Maar ook een hoop misschiens, een hoop vragen, weinig antwoorden. Ben bang dat het toch weer een weekje doorschuiven wordt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws